Bolton: Nije tačno, ne ucenjujemo Moskvu

Izvor: B92, 23.Okt.2018, 07:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolton: Nije tačno, ne ucenjujemo Moskvu

Moskva -- Američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton izjavio da nisu tačne tvrdnje Rusije da Vašington pokušava da uceni Moskvu povlačenjem iz sporazuma.

Bolton je za radio stanicu "Eho Moskve" rekao da Vašington još nije doneo odluku o razmeštanju raketa u Evropi, koje bi mogle da gađaju Moskvu ako se poništi Sporazum >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF) iz 1987.

On je rekao da SAD tek treba da definišu svoj stav o produženju Sporazuma o smanjenju strateškog nuklearnog arsenala (START) koji ističe 2021. godine.

Govoreći o slučaju saudijskog novinara Džamala Kašogija, Bolton je rekao da SAD žele da saznaju sve detalje njegovog ubistva i da o tome nastavljaju da razgovaraju sa saudijskim vlastima.

"Želimo da dodjemo do istine i to nije samo priča. Pre svega, moramo da saznamo zašto je umro. Ko ga je ubio? Želimo istinu o ovom procesu", rekao je Bolton, prenosi Rojters.

Kašogi je nestao 2.oktobra pošto je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu. Rijad je, posle prvobitnog negiranja, priznao da je on ubijen u tuči u konzulatu.

Bolton se osvrnuo i na navodno rusko mešanje u američke izbore, rekavši da ono nije imalo realnog efekta.

Rusija je uvek negirala te navode Vašingtona.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.