Bolton: Kineske rakete predstavljaju pretnju za Moskvu, pošto je srce Rusije u njihovom dometu

Izvor: Vostok.rs, 26.Okt.2018, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolton: Kineske rakete predstavljaju pretnju za Moskvu, pošto je srce Rusije u njihovom dometu

Vašington bi želeo da održi razgovore sa Moskvom o vojnim aktivnostima Kine, izjavio je savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton tokom posete Tbilisiju.

Bolton smatra da kineske rakete predstavljaju pretnju za Moskvu, pošto je „srce Rusije“ u njihovom dometu, prenosi Rojters.


Osim toga, Bolton je ocenio i Sporazum o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, iz kojeg SAD nameravaju da istupe.


„To je relikt Hladnog rata“, rekao je on.


Ranije je američki predsednik Donald Tramp izjavio da Sjedinjene Američke Države nameravaju da istupe iz Sporazuma o raketama srednjeg i kratkog dometa. Kako je rekao, Amerika će povećavati svoj nuklearni potencijal sve dok se ostali „ne prizovu pameti, uključujući Kinu i Rusiju“.

Predsednik Putin je saopštio da će Moskva biti prinuđena da recipročno odgovori u slučaju raspoređivanja novih američkih raketa u Evropi.

Prema rečima predsednika, ako se projektili postave u Evropi, onda će zemlje koje se slažu sa tim, morati shvatiti da stavljaju svoju teritoriju u rizik od mogućeg uzvratnog udara.

"To su očigledne stvari", dodao je Putin.
 
"Uopšte ne shvatam da zašto je potrebno Evropi da se dovodi u tako visok stepen opasnosti. Ja stvarno ne vidim nikakav razlog za ovo. Ponavljam da to nije naš izbor, mi ne težimo tome" naglasio je predsednik Putin.
 


Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Bolton: Kineske rakete ugrožavaju srce Rusije

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Okt.2018

Vašington bi želio da održi razgovore sa Moskvom o vojnim aktivnostima Kine, izjavio je savjetnik američkog predsjednika za nacionalnu bezbjednost Džon Bolton tokom posjete Tbilisiju.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.