BLAGODATNI OGANJ STIGAO U MOSKVU: Svetinja ide u Hram Hrista Spasitelja (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2021, 21:45

BLAGODATNI OGANJ STIGAO U MOSKVU: Svetinja ide u Hram Hrista Spasitelja (VIDEO)

Kako i svake godine, liturgiju u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi služiće ruski patrijarh Kiril

Specijalni avion koji je iz Izraela prevozio Blagodatni oganj sleteo je na moskovski aerodrom, a svetinja će biti prebačena u Hram Hrista Spasitelja, gde će večeras biti održana uskršnja liturgija.

Avion su dočekali sveštenici iz moskovskih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << hramova, a ovu svetinju im je uručio predsednik Fonda "Andrej Prvozvani" Vladimir Jakunjin, koji je predvodio rusku delegaciju koja je dopremila oganj iz Izraela.

.

Blagodatni oganj simbolizuje nerukotvorenu svetlost Hristovog uskrsnuća, o kojoj je govorio još apostol Petar, i smatra se svetinjom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.