Akcija vojske vodi Ukrajinu u katastrofu

Izvor: Beta, 02.Maj.2014, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija vojske vodi Ukrajinu u katastrofu

BEOGRAD/MOSKVA, 2. maja 2014. (Beta) - Akcija ukrajinskih vojnih snaga na Slavjansk vodi Ukrajinu "u katastrofu", saopštilo je u petak rusko Ministarstvo spoljnih poslova, a prenosi agencija Itar Tas.

"Ukrajinske vojne jedinice koriste tenkove i drugu tešku vojnu opremu, kao i helikoptere iz kojih se projektilima gadjaju demonstranti. Dobijamo informacije o žrtvama i ranjenim ljudima", navelo je rusko ministarstvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << dodajući da upotreba oružja protiv sopstvenog naroda zločin koji Ukrajinu vodi "u katastrofu".

Svetski mediji objavili su da je u petak rano ujutro počela akcija ukrajinskih snaga na Slavjansk i da su tada korišćene i avijacija i kopnene trupe.

Slavjansk od aprila drže proruske snage. Grad je opkoljen ukrajinskim jedinicama koje su zauzele strateški važnu televizijsku stanicu i centar grada.

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov ocenio je da je akcija ukrajinskih snaga na Slavjansk "odmazda" i da je njom ubijena poslednja nada za opstanak sporazuma iz Ženeve.

Iz Moskve je uoči akcije ukrajinskih snaga upozoreno da će svaki napad "na mirno stanovništvo" imati "katastrofalne posledice".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Akcija Kijeva vodi u katastrofu"

Izvor: B92, 02.Maj.2014

Moskva -- Akcija ukrajinskih vojnih snaga na Slavjansk Ukrajinu vodi "u katastrofu", saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova, a prenosi agencija Itar Tas..."Ukrajinske vojne jedinice koriste tenkove i drugu tešku vojnu opremu, i helikoptere iz kojih se projektilima gađaju demonstranti. Dobijamo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.