6 radnika iz Srbije nastradalo u požaru u Sibiru

Izvor: Prva.rs, 08.Feb.2015, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

6 radnika iz Srbije nastradalo u požaru u Sibiru

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, prema preliminarnim informacijama, požar je izbio u mobilnom naselju na sibirskom poluostrvu Jamal, kod grada Saleharda, približno 3.000 kilometara od Moskve.
"Prema podacima iz dosadašnje istrage koju vode ruski organi, nastradalo je šest državljana Srbije", izjavio je Tanjugu ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić.

Prema tim informacijama, požar je izbio na >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << naftno-gasnom gradilištu u 1 sat i 39 minuta po lokalnom vremenu, u Purovskom rejonu Jamalo-Neneckog Autonomnog Okruga na severu Sibira.

Terzić je rekao da je ambasada u stalnom kontaktu sa Ministarstvom spoljnih poslova Srbije i sa ruskim organima, uključujući Ministarstvo za vanredne situacije.

Ambasador je kazao da predstavnik ambasade Milan Živković hitno putuje na mesto nesreće, odakle će moći naknadno da da bliže i konkretnije podatke.

Radnici su, prema saznanjima ambasade, bili angažovani preko kompanije "Velestroj".

Uzrok požara još nije poznat a istraga se nastavlja.

Prema ranijim nezvaničnim informacijama koje su preneli mediji požar je izbio u montažnim barakama na gradilištu dok su radnici spavali a najverovatnije se zapalila prostorija u kojoj su sušili odeću.
Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Terzić za RSE: Potvrđena smrt šest radnika iz Srbije u Sibiru

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Feb.2015

Ministarstvo za vanredne situacije Rusije potvrdilo je da je šest radnika srpske nacionalnosti poginulo u požaru u mobilnom naselju koje se nalazi na sibirskom poluostrvu Jamal, izjavio je za RSE Slavenko Terzić, ambasador Srbije u Moskvi. Požar je izbio u mobilnom naselju kod grada Salehard na oko...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Radnici iz Sibira: Sve smo izgubili u 50 minuta

Izvor: Blic, 09.Feb.2015, 08:20

U požaru u naselju na gradilištu u Rusiji, pored šest poginulih, u subotu su povređena još tri radnika iz Srbije...Kad je svanulo, videlo se zgarište strave..Radnik “Velesstroja” s kojim je “Blic” juče kontaktirao kaže da su u požaru ostali bez svega...- Izgoreo nam je novac, stvari,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.