Izvor: MozzartSport.com, 06.Maj.2021, 23:07

Kopa Sudamerikana: Gremio preboleo ispadanje iz Libertadoresa, paragvajski “fenjeraš” ne plaši slavni Penjarol

Sedam mečeva drugorangiranog takmičenja na tlu Južne Amerike. Velikani iz Porto Alegrea i Montevideo u odličnoj formi

Gremio je učešće u drugom po jačini klupskom takmičenju na tlu Južne Amerike započeo pobedama u prva dva kola grupne faze, što je samo dokaz da je tim uspeo da preboli frustrirajuću eliminaciju u poslednjem kolu kvalifikacija za Kopa Libertadores. Od velikana iz Porto Alegrea bio bolji ekvadorski predstavnik Independijente del Valje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Trikolori su u predhodnom kolu osvojili važna tri boda na gostovanju u Buenos Ajresu, gde su sa 2:1 savladali Lanus, tim sa kojim su 2017. godine odigrali finale najeminentnijeg klupskog takmičenja na Zelenom kontinentu i gde su takođe bili uspešniji od Argentinaca.

Ekipa koju trenira Tijago Nunez, trenutno zauzima prvo mesto u Grupi H sa šest osvojenih bodova, a pored Lanusa, identičnim rezultatom savladali su i kolumbijski Ekidad na samom početku ove faze takmičenja. Prema najavama iskusnog brazilskog stručnjaka, njegov tim će na Gremio Areni u Porto Alegreu nastupiti u najjačem sastavu, a sve kako bi ostvarili i treću pobedu. Sa nova tri boda, Trikolori bi jednom nogom već bili u narednoj rundi takmičenja. Treba naglasiti da pored učešća u Kopa Sudamerikani, Gremio ima obaveze i u saveznom šampionatu Gaučo, gde su predhodnog vikenda u prvom polufinalnom susretu sa 2:1 savladali Kasijas do Sulu.

Napad Brazilaca, kao najistureniji igrač, predvodiće Dijego Souza, a u liniji iza njega, u ulozi ofanzivnih veznih trebalo bi da se nađu Aldemir Fereira, kao i mladi tandem Leandro Pereira (20) i Žan Pjer Kasagrande (22), dok će na desnom begu biti dobro poznat lik Marsija Rafaela, poznatijeg kao Rafinja, koji je svoje najbolje trenutke u karijeri proveo braneći boje minhenskog Bajerna.

00.15: (1,12) Gremio (7,50) Aragva (18.00)

Gostujuća ekipa Aragve je u obe predhodne utakmice pretrpela poraze. Tim iz Marakaja, grada sa severa Venecuele, od početka nove sezone, ostvario je tek jednu pobedu, kada su u kvalifikacionom duelu za ovo takmičenje savladali gradskog rivala Minerosa. Sastav koji predvodi Enrike Garsija u noćašnji duel ulazi iz četiri vezana poraza u svim takmičenjima, a jedina svetla tačka njegove ekipe je Džonatan Duče, argentinski internacionalac koji nastupa na poziciji krilnog napadača. I pored toga što su na začelju Grupe H, Aragva je pokazala zavidnu čvrstinu u igri, te tako ni u jednom od dva poraza, protivnička ekipa nije uspela da slavi sa više od jednog gola razlike.

Jedan od najvećih giganata južnoameričkog fudbala, urugvajski Penjarol, noćas (02.30) ponovo stupa pod reflektore međunarodne scene, gde će na svom stadionu Kampeon del Siglo, u sklopu trećeg kola grupe E Kopa Sudamerikane, da ugosti paragvajski River Plejt iz Asunsiona.

Domaći sastav predvođen trenerom Hoseom Maurisijom Larijerom u ovaj susret ulazi sa dve ostvarene pobede i kao prvoplasiran tim u grupi sa šest osvojenih bodova. U prvom kolu, takođe na svom terenu, savladan je peraunski Sport Uankajo sa ubedljivih 5:1, dok su prethodne nedelje pokupili čitav plen na gostovanju u Sao Paulu protiv Korintijans. Rezultat na tom meču bio je 2:0 u korist Karbonerosa.

S druge strene River Plejt iliti Kelito, kako glasi naziv po kojem je poznat ovaj paragvajski klub, doputovao je u prestonicu Urugvaja, sa druge pozicije u grupi i četiri osvojena boda. Pored iznenađujućeg remija od 2:2 u Asunsionu sa brazilskim velikanom, sastav koji predvodi Selso Ajala uspeo je da dođe i do prvog trijumfa na izuzetno teškom gostovanju u Limi protiv Sport Uankaja sa 2:1.

04.00: (3,30) Ekidad (3,00) Lanus (2,25)

Čini se, a i sve ukazuje na to da Maurisijo Larijera neće praviti promene u svojoj ekipi. Urugvajski šampionat završen je krajem marta meseca, i trenutno jedine obaveze ekipe su u Kopa Sudamerikani, tako da period između dva nastupa u ovom takmičenju igrači maksimalno koriste za odmor. Pobednički duh zaposeo je igrače Penjarola, a startnih 11 koji su nastupili u predhodna dva kola i ovoga puta započeće susret.

02.30: (1,45) Penjarol (4,00) River Plejt (7,35)

Na golu je standardni čuvar mreže Kevin Davson, dok će ispred njega štoperski par činiti Fabrisijo Formilijano i Geri Kahelmačer, inače pohađač omladinske škole Real Madrida, a kasnije član Beršota, Monaka, Valensijena, Minhena 1860 i Kortrijka odakle je i stigao u Penjarol. Sredina terena prepuštena je iskusnom kapitenu Valteru Garganu, igraču sa višegodišnjim iskustvom nastupanja za italijanske ekipe Napolija, Intera i Parme, a pre povratka u rodni Urugvaj zabeležio je i dve sezone u meksičkom Montereju. Sam napad Urugvajaca čini će izuzetno mlad i brz tandem, Agustin Alvarez Martinez (21) i Fakundo Tores (19). Oba igrača prekomandovana su prošle godine iz dugog tima i već uveliko tresu mreže.

02.30: (7,75) Sport Uankajo (4,20) Korintijans (1,40)

Kelitosi za razliku od Kopa Sudamerikane, gde još uvek imaju izgledne šanse da se nađu u eliminacionoj fazi, a čiji će procenat znatno porasti ili opasti u zavisnosti od ishoda noćašnjeg okršaja, u nacionalnom prvenstvu ne stoji baš najbolje. Štaviše, trenutno su poslednji na tabeli posle 14 odigranih kola, sa samo sedam osvojenih bodova.

Sastav Selsa Ajale doživeo je poraz i predhodnog vikenda i to na svom terenu od Libertada, još jednog učesnika ovog takmičenja. Tim Asunsiona velike nade polaže u vremešnog ofanzivca Pabla Sebaljosa (35), trenutno najboljeg strelca ekipe, kao i opasnog krilnog napadača Marsela Gonzalesa, koji je sa dva gola u prestonici Perua doneo prvu pobedu svojoj ekipi u ovom takmičenju.

KOPA SUDAMERIKANA - 3. KOLO

GRUPA A

Četvrtak

Uačipato - Rosario 1:1 (1:0)

/Altamirano 33 - Zabala 67/

Petak

02.30: (1,65) San Lorenco (3,60) 12. Oktobar (5,10)

GRUPA B

Četvrtak

Montevideo Siti - Gubira 4:0 (1:0)

/Skoto 34, Del Prete 71, 90+3, Gerero 90+1/

Independijente - Baija 2:2 (0:1)

/Tačijano 57, Luis Otavio 82 - Erera 43pen, Velaskez 51pen/

GRUPA C

Četvrtak

Bolivar - Seara 0:0

Petak

00.15: (1,53) Arsenal (3,90) Vilsterman (5,90)

GRUPA D

Četvrtak

Melgar - Atletiko PR 1:0 (0:0)

/Bordasahar 50/

Metrolitanos - Aukas 3:2 (1:0)

/Flores Barios 14, Moreno 51, Pavone 65 - Ajovi 67, Karera 69/

GRUPA E

Petak

02.30: (1,45) Penjarol (4,00) River Plejt (7,35)

02.30: (7,75) Sport Uankajo (4,20) Korintijans (1,40)

GRUPA F

Četvrtak

Palestino - Njuesl Old Bojs 0:1 (0:0)

/Rodrigez 90+2/

Petak

00.15: (1,97) Libertad (3,30) Atletiko GO (3,70)

GRUPA G

Četvrtak

RB Bragantino - Taljeres 0:1 (0:0)

/Valojes 90+3/

Subota

02.00: (2,55) Deportivo Tolima (2,65) Emelek (3,20)

GRUPA H

Petak

00.15: (1,12) Gremio (7,50) Aragva (18.00)

04.00: (3,30) Ekidad (3,00) Lanus (2,25)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Montevideo

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.