Filmski susreti od 20. avgusta

Izvor: Medijski istraživački centar, 15.Avg.2011, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmski susreti od 20. avgusta

Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma, 46. po redu, biće održan od 20. do 24. avgusta u Nišu, a u zvaničnoj konkurenciji naći će se 10 od 17 filmova.
Tokom festivala publika će imati priliku da pogleda i filmove “Zduhač, znači avantura” Milorada Milinkovića, “Beli, beli svet” Olega Novkovića, “Beli lavovi” Lazara Ristovskog, “Montevideo, Bog te video” >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << Dragana Bjelogrlića, “Šišanje” Stevana Filipovića kao i ostvarenja “Neprijatelj” Dejana Zečevića, “Sestre” Vladimira Paskaljevića, “Kako su me ukrali Nemci” Miše Radivojevića i “Zajedno” Mladena Matičevića.
Ovogodišnji dobitnik nagrade “Pavle Vuisić“ za ukupan doprinos filmskoj umetnosti je veliki filmski, pozorišni i televizijski glumac Petar Božović, kome će priznanje biti uručeno 22. avgusta.
Nagrada “Ona i On”, koju najpopularnijem glumačkom paru, tradicionalno dodeljuju “Večernje novosti”, na osnovu glasova čitaoca “TV novosti”, pripala je Radošu Bajiću i Ljiljani Stjepanović za uloge u popularnoj TV seriji “Selo gori, a baba se češlja”.
Imena žirija, koji će dodeliti Gran pri “Naisa“ za najbolje glumačko ostvarenje u srpskom filmu, kao i nagrade “Car Konstantin“ i „Carica Teodora“, za najbolju mušku i žensku ulogu, biće saopštena 19. avgusta, uoči festivala, kako bi se izbegao potencijalni uticaj na njih.
Na zatvaranju, 25. avgusta, biće prikazan dokumentarni film “Sinema komunisto” Mile Turajlić, koji se bavi istorijom jugoslovenskog filma u periodu posle Drugog svetskog rata pa do raspada Jugoslavije. Priprema se i film iznenađenja.
Prateći program “Kino region” predstaviće ostvarenja kinematografija susednih zemalja, između ostalih “Šuma sumarum” Ivana Gorana Viteza i “Ako zrno ne umre” Siniše Dragina, u koprodukciji Srbije, Austrije i Rumunije.
Glavni program odvijaće se na Letnjoj pozornici u Niškoj tvrđavi, koja prima 3.000 ljudi, a prateći programi održavaće se u biokopu Kluba vojske i sali Niškog kulturnog centra.
Cena kompleta ulaznica košta 2.000 dinara, a pojedinačne karte 400 dinara.
Pogledaj vesti o: Montevideo Bog te video,   Filmski Susreti Niš,   Film Beli lavovi

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.