URUČENE NAGRADE NA FILMSKIM SUSRETIMA U NIŠU

Izvor: Kurir, 26.Avg.2011, 02:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

URUČENE NAGRADE NA FILMSKIM SUSRETIMA U NIŠU

NIŠ - Glumac Ljubomir Bandović nagrađen je za uloge u filmovima "Sestre" i "Neprijatelj" za najbolje glumačko ostvarenje na ovogodišnjim Filmskim susretima u Nišu

NIŠ - Glumac Ljubomir Bandović nagrađen je za uloge u filmovima "Sestre" i "Neprijatelj" za najbolje glumačko ostvarenje na ovogodišnjim Filmskim susretima u Nišu.

Nagrada "Grand pri Naisa" Bandoviću je uručena u četvrtak >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << veče na svečanom zatvaranju ovogodišnjih Filmskih susreta na Letnjoj pozornici niške Tvrđave.

Nagradu za nabolju žensku ulogu na festivalu "Carica Teodora" dobila je Ivana Vuković za ulogu u filmu "Sestre", dok je njen kolega Miloš Biković dobio nagradu za najbolju mušku ulogu Car Konstantin, za ulogu u filmu "Montevideo bog te video".

O tome je odlučivao tročlani žiri u sastavu Ljiljana Stjepanović, Sonja Kolačarić i Andrej Šepetkovski. "Mladosti napred", poručila je zatvarajući festival predsednica žirija Ljiljana Stjepanović.

Ona je kazala da je ove godine žiri ove godine odlučio da glumački festival pripada mladima.

"Oni su budućnost srpske kinematografije. Mi stari smo ponosni što imamo takvu mladost", rekla je Stjepanović. Žiri je saopštio i uručio i Povelje za izuzetnu žensku i mušku ulogu koje su dobili su Jasna Đuričić (Beli beli svet) i Tihomir Stanić (Neprijatelj).

Najbolje epizodne uloge na festivalu prema odluci žirija ostvarili su Ana Mandić (Sestre) i Viktor Savić (Šišanje i Montevideo).

Nagradu za naboljeg debitanta dobio je glumac Petar Strugar za ulogu u filmu "Montevideo bog te video".

Povelje za strane glumce u domaćem filmu dobili su Bojana Novaković za ulogu u filmu "Šišanje" i Aleksandar Stojković za ulogu u filmu "Neprijatelj".
Pogledaj vesti o: Montevideo

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljubomir Bandović dobio Grand prix "Naisa"

Izvor: JužneVesti.com, 26.Avg.2011

Bandoviću nagrada dodeljena za uloge u filmu "Neprjatelj" i "Sestre" na 46. Fillmskim susretima, koji su svečano zatvoreni.

Nastavak na JužneVesti.com...

Kod nas nema filmskih zvezda

Izvor: Politika, 26.Avg.2011

Kako se ne može se jednom bojom i jednom četkicom naslikati slika, tako se i uloga ne pravi od samo jednog materijala..„Kada sam čuo svoje ime, brzo sam seo da ne bih pao”, spontano je glumac Ljubomir Bandović prokomentarisao vest da je upravo on osvojio gran pri „Naisa” na preksinoć završenim...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.