Montevideo Bog te video
Montevideo Bog te video

Film Montevideo Bog te video govori o istorijskom uspehu naše slavne reprezentacije na prvom Svetskom prvenstvu u fudbalu u Montevideu 1930. godine.
Montevideo Bog te video je priča o podvigu mladih srpskih fudbalera, mladih junaka, koji će u narednim godinama biti istinske zvezde, idoli narodnih masa i uzori novim fudbalerima.
Blagoje Moša Marjanović i Aleksandar Tirnanić Tirke bili su više od zvezda i još mnogo godina kasnije markantne i poštovane figure u našem fudbalu. Film je snimljen u produkciji kuće Intermedia Netvork, režija je poverena Draganu Bjelogrliću cenjenom glumcu, dok je scenario pisao Srđan Dragojević uz podršku i asistenciju Ranka Božića, muziku za film radio je slovenački sastav Magnifiko.

Scenario za film i seriju inspirisan je knjigom Montevideo Bog te video našeg poznatog sportskog novinara Vladimira Stankovića. Radnja filma smeštena je u Beograd 1930. godine i ima nekoliko paralelnih tokova i događaja. U njemu se upoznajemo sa fudbalerima i njihovim sudbinama, njihovim ljubavima, prijateljstvima i brojnim iskušenjima i nevoljama.

Ova istorijska melodrama pruža nam jedinstven i pomalo nostalgičan pogled na Beograd 1930. godine. Oživljava ona dobra stara vremena podsećajući nas na jednu dosta drugačiju eru o kojoj smo skoro sanjivo slušali od naših starih, o eri kada su vrednosti i vrline bile nešto sasvim drugačije od onoga što su danas. Montevideo Bog te video je srpski film iz 2010. godine. Film se sastoji iz dva dela i tri priče a od materijala je napravljena i TV serija. Montevideo vidimo se je nastavak ove priče, srpski igrani film je nastao 2014. godine u režiji poznatog srpskog glumca i režisera Dragana Bjelogrlića.

Film govori o velikom istorijskom uspehu reprezentacije Kraljevine Jugoslavije koji su na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Urugvaju 1930. godine ostavili najveći trag i najbolju igru na terenu osvojivši treće mesto uprkos pritiscima publike i sudija na naš tim.

Glavne uloge fudbalera koji su bili u reprezentaciji koja je učestvovala na prvom Svetskom prvenstvu u Montevideu tumači nova generacija mladih i kvalitetnih srpskih glumaca: Miloš Biković kao Aleksandar Tirnanić Tirke, Petar Strugar kao Blagoje Moša Marjanović, Viktor Savić kao Milutin Ivković Milutinac, Andrija Kuzmanović kao Milovan Jakšić, Aleksandar Radojičić kao Mikica Arsenijević, Uroš Jovčić kao Đorđe Vujadinović, Nenad Heraković kao Dragoslav Mihajlović, Ivan Zekić kao Ivica Bek, Bojan Krivokapić kao Momčilo Đokić, Rade Ćosić kao Teofilo Spasojević, Milan Nikitović kao Branislav Sekulić, Aleksandar Filimonović kao Ljubiša Stefanović Leo.

Njima se pridružuju i njihove koleginice: Nina Janković Valerija, Danina Jeftić Rosa, Tamara Dragićević Eli, kao i mali Predrag Vasić koji tumači lik malog Stanoja miljenika tima.

Rediteljski debi glumca Dragana Bjelogrlića je osvojio svetske nagrade i oduševljenje u svetu, film je nagrađen u Pekingu i Moskvi, dobitnik nagrade u Puli, tri nagrade Mtv su otišle filmu Montevideo, najgledaniji film u bioskopima i najbolji film po oceni kritike.

Uloge u filmu tumače i poznate zvezde kao što su: Vojin Ćetković, Nikola Đuričko, Nebojša Ilić, Srđan Todorović, Slobodan Boda Ninković, Vlastimir Đuza Stojiljković i mnogi drugi.

Dragan Bjelogrlić je dugo godina želeo da pogleda film kao Montevideo Bog te video ali pošto nije imao gde, onda je rešio sam da ga režira. Dragan se okrenuo režiji i sada stvara najbolje serije i filmove, u planu su još veći projekti i očekuje se novi film krajem godine i hit film u najavi Zlatno doba srpskog Mančestera Slavujevo doba.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Afera Montevideo, bog te video: Bjela se sprda s mojim dedom!

Afera "Montevideo, bog te video": Bjela se sprda s mojim dedom!

naslov:  Afera "Montevideo, bog te video": Bjela se sprda s mojim dedom! Ispod naslova:    excerpt:  Unuka Bore Jovanovića optužuje Bjelogrlića da je u svom filmu legendarnog sportskog novinara predstavio kao alkoholičara... izvor:  "Kurir"...

Izvor: Svet, 19.Sep.2011, 21:40

Detaljnije >>

Bjelogrlić optužen da falsifikuje istoriju

Bjelogrlić optužen da falsifikuje istoriju

Unuka Bore Jovanovića optužila je Dragana Bjelogrlića da je u svom filmu "Montevideo, Bog te video" legendarnog sportskog novinara predstavio kao alkoholičara.. "Montevideo , Bog te video i ridao!" - ovim rečima Ljiljana Jovanović, unuka legendarnog sportskog novinara Bore Jovanovića, komentariše ostvarenje Dragana Bjelogrlića, našeg kandidata za Oskara. U "Montevideu" njen deda je predstavljen kao alkoholičar, a igra ga Srđan Todorović. "U jednom intervjuu...

Izvor: Vesti-online.com, 19.Sep.2011

Detaljnije >>

Mima Karadžić glumi tajkuna u novoj TV seriji

Mima Karadžić glumi tajkuna u novoj TV seriji

Pre 12 dana u Budvi je počelo snimanje serije i filma „Budva na pjenu od mora” po scenariju Stevana Koprivice, a u režiji Milana Karadžića. U ovoj modernoj drami koja govori o mentalitetima ljudi dva crnogorska grada, Budve i Nikšića, glavna uloga poverena je Milutinu Mimi Karadžiću koji tumači lik tajkuna Sava Bačića. Sanja Jovičević, Mima Karadžić i Petar Strugar - Cela ekipa je na okupu i vlada odlična radna atmosfera. Jedino Dragan Bjelogrlić i ja dolazimo i odlazimo,...

Izvor: Dzungla.org, 18.Sep.2011, 12:20

Detaljnije >>

Tamara Dragićević: Danas je teško dobiti priliku

Tamara Dragićević: Danas je teško dobiti priliku

Dok je u filmu Dragana Bjelogrlića “Montevideo, Bog te video” Tamara Dragičević glumila emancipovanu i zaljubljenu Eli, u seriji Ljubiše Samardžića “Miris kiše na Balkanu” tumačila je najstariju sestru Salom - Buke, koja nije poslušala svoje srce, već želju familije, udavši se za čoveka koga nije volela. Na prečac je osvojila simpatije kako bioskopske publike tako i televizijskih gledalaca.. Dok iščekuje beogradsku premijeru filma Ljubiše Samardžića "Miris...

Izvor: Blic, 12.Sep.2011, 03:30

Detaljnije >>

Petar Strugar: Priželjkujem Oskara za Montevideo

Izvor: Glas Srpske Autor: Aleksandra Rajković Jako je velika čast dobiti bilo koju nagradu, a posebno je zadovoljstvo dobiti nagradu na glumačkom festivalu. Što se tiče podsticaja za dalji rad, u principu imam podsticaj da budem sve bolji i bolji. Ovo je rekao u intervjuu za "Glas Srpske" mladi glumac Petar Strugar, zvezda filma "Montevideo, Bog te video", koji je i nagrađen za ulogu u ovom ostvarenju. Strugar je dobio nagradu za najboljeg debitanta na "Filmskim susretima" u Nišu. *...

Izvor: TvojPortal.com, 11.Sep.2011, 23:18

Detaljnije >>

Naš kandidat za Oskara -Montevideo-

Film "Montevideo, Bog te video" reditelja Dragana Bjelogrlića, srpski je kandidat za 84. nagradu Američke filmske akademije...

Izvor: 025info.rs, 01.Sep.2011, 13:55

Detaljnije >>

Montevideo, Bog te video srpski kandidat za Oskara

Montevideo, Bog te video srpski kandidat za Oskara

Film "Montevideo, Bog te video " nbsp; reditelja Dragana Bjelogrlića, srpski je kandidat za 84. nagradu Američke filmske akademije - Oskar,...

Izvor: Svet plus, 01.Sep.2011

Detaljnije >>