Izvor: TvojPortal.com, 11.Sep.2011, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petar Strugar: Priželjkujem Oskara za Montevideo

Izvor: Glas Srpske
Autor: Aleksandra Rajković
Jako je velika čast dobiti bilo koju nagradu, a posebno je zadovoljstvo dobiti nagradu na glumačkom festivalu. Što se tiče podsticaja za dalji rad, u principu imam podsticaj da budem sve bolji i bolji.


Ovo je rekao u intervjuu za "Glas Srpske" mladi glumac Petar Strugar, zvezda filma "Montevideo, Bog te video", koji je i nagrađen za ulogu u ovom ostvarenju. Strugar je dobio nagradu za najboljeg debitanta >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << na "Filmskim susretima" u Nišu.
* GLAS: Uloga fudbalera Moše Marjanovića, rađena po istorijskoj ličnosti donela Vam je popularnost. U kojoj meri Vam je to otvorilo vrata za budućnost i kako je bilo snimati nastavak?
STRUGAR: Ukoliko dobro odradiš posao to je najbolja preporuka za dalji rad. Što se tiče nastavka filma, snimali smo na Tenerifima i snimanje još uvek traje, najverovatnije idemo ponovo i jako sam uzbuđen zbog toga.
* GLAS: Imali ste sreću da je film u kojem ste ostvarili prvu ulogu postao srpski kandidat za "Oskara". Šta Vama lično predstavlja ta nominacija i nadate li se "Oskaru" za ovaj film?
STRUGAR: Naš film je odabran kao srpski kandidat za kategoriju "Najbolji strani film" i to je već samo po sebi za svakog autora, producenta i glumca velika čast. Međutim, film mora da prođe kroz gomilu filtera da bi zaista bio nominovan za "Oskara". Za početak, treba da ga vidi nešto malo manje od 6.000 ljudi koji sačinjavaju glasačko telo američke Akademije filmskih umetnosti i nauka. Ne mogu reći da se nadam ali priželjkujem i voleo bih da "Montevideo" dobije tu nagradu. Ili barem da ga vidimo u prvih pet.
* GLAS: Da li ćete se definitivno posvetiti filmu ili ćete ostaviti prostora i za uloge u pozorištu?
STRUGAR: Iskreno trenutno mi je film i igra pred kamerama prioritet, naravno pozorište je disciplina za sebe u kojoj bih se vrlo rado oprobao u svakom slučaju.
* GLAS: Kako je počelo Vaše interesovanje za glumu?
STRUGAR: Interesovanje za glumu i sam početak mog bavljenja ovim poslom kao i upisivanje Akademije je jako interesantna jedna priča koja se dogodila nekako na vrat na nos, za koju trenutno nemam vremena da Vam ispričam, jer bi dosta potrajalo ali u suštini… sve se nekako desilo spontano i odjednom došlo na svoje.
Akademija
Petar Strugar je studirao na Fakultetu dramskih umetnosti na Cetinju, u klasi profesora Branimira Popovića. Zbog "Montevidea" je prekinuo studije na Cetinju. U Beogradu je imao časove glume kod profesora Dragana Petrovića Peleta, ali je kasnije položio prijemni ispit i postao student Fakulteta dramskih umetnosti u Peletovoj klasi.

oskarintervjuglumac Petar Strugarfilm Montevideo
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013,   Montevideo,   Montevideo Bog te video

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.