Zajedničko rešavanje problema Srbije i RS

Izvor: RTS, 14.Dec.2014, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajedničko rešavanje problema Srbije i RS

Odnosi Srbije i Republike Srpske moraju da budu još bliži, kaže Aleksandar Vučić. Predstojeći samit Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope prdstavlja veliki uspeh Srbije, smatra predsednik Republike Srpske MIlorad Dodik.

Premiejr Srbije Aleksandar Vučić poručio je da odnosi Srbije i Republike Srpske moraju da budu još bliži.

"Nadam se da će ljudi u Srpskoj biti zadovoljniji još većim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << angažmanom Vlade Srbije, a i da ćemo mi sebe naterati da budemo još aktivniji", rekao je Vučić za agenciju Srna.

Istakao je da Srbija i Srpska imaju zajedničke probleme i da se neki mogu zajednički rešavati, a neki ne mogu.

"Ali, o problemima koje ne možemo zajednički da rešavamo, rekao bih, možemo da se konsultujemo, razgovaramo i pomažemo jedni drugima", rekao je Vučić uoči kongresa SPS-a u Centru "Sava".

On je naglasio da vlade Srbije i Republike Srpske sarađuju dobro, ali da se uvek može više.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je naveo da predstojeći samit Kine i zemalja centralne i istočne Evrope u Beogradu predstavlja, pre svega, veliki uspeh Srbije, odnosno vlade Aleksandra Vučića, koji je uspeo da organizuje takav skup.

To je uspeh vlade Aleksandra Vučića, koji je uspeo da organizuje jedan ovakav skup i privuče, pre svega, pažnju i volju kineskog premijera da bude u Srbiji, rekao je Dodik.

On je naveo da će učestvovati u nekim aktivnostima tog skupa, ali ne u plenarnim, jer na njima učestvuju predstavnici država.

"U svakom slučaju, biću na samitu i imaću priliku za susrete", rekao je Dodik za agenciju Srna.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.