Gašić: Samit posebno ekonomski značajan

Izvor: Studio B, 14.Dec.2014, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić: Samit posebno ekonomski značajan

Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je jutros da je predstojeći samit Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope u Beogradu jako značajan za Srbiju, naročito sa ekonomskog aspekta.

Poseta jedne od najvećih sila sveta - Kine je potvrda da je Srbija uvažena i poštovana zemlja, rekao je Gašić gostujući u Dnevniku RTS.

Tokom samita Kina će dodeliti Vojsci Srbije veliku donaciju, od preko tri miliona dolara, istakao je Gašić.

Gašić, koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << juče obišao opštine Svrljig i Knjaževac, rekao je da je ono što je video "dobar primer kako lokalne samouprave treba da rade".

Vojska će, kako je rekao Gašić, na tom području pogođenom elementarnom nepogodom ostati dok se situacija u potpunosti ne stabilizuje.

Još 157 kuća je ostalo bez električne energije, što je 0,001 odsto od ukupnog broja potrošača u Srbiji, a i ti potrošači imaju struju preko naših agregata, rekao je ministar.

Zbog snega i leda nestalo je na desetine hiljada hektara šume, betonski stubovi su popucali, napravio se led na kablovima i to niko nije mogao da predvidi, rekao je Gašić.

"Obilazimo sve opštine, pripremamo se za predstojeću zimu", rekao je ministar koji je naglasio da je Vojska Srbije spremna da bude na raspolaganju svima kojima ustreba.

Upitan kako će vojska štedeti u 2015. godini, Gašić je rekao da se štedi ne samo sad u zadnjih devet meseci, već poslednje dve ipo godine.

On je istakao da je u Vojsci Srbije smanjen broj službenih putovanja, da su smanjene dnevnice, da je ušteda velika u gorivu, da je za više od 20 odsto u odnosu na 2012. godinu skinut broj službenih automobila.

Očekujem da budžet za 2015. godinu bude za vojsku razvojni, rekao je Gašić.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gašić: Kina je potvrdila da je Srbija uvažena i poštovana

Izvor: Blic, 14.Dec.2014

Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je jutros da je predstojeći samit Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope u Beogradu jako značajan za Srbiju, naročito sa ekonomskog aspekta...Poseta jedne od najvećih sila sveta - Kine je potvrda da je Srbija uvažena i poštovana zemlja, rekao je Gašić...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.