Novi Put svile

Izvor: DobreVesti.rs, 14.Dec.2014, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Put svile

BEOGRAD - Beograd će 16. i 17. decembra biti domaćin Samita premijera Narodne Republike Kine i zemalja Centralne i istočne Evrope (ZCIE). Organizatori samita su vlade Srbije i NR Kine. Osim 16 premijera ZCIE, u Beograd prvi put posle 1986, dolazi premijer NR Kine.

 
Oči domaće javnosti uprte su u taj skup od koga se, ne bez razloga, mnogo očekuje. ,,Kuća dobrih vesti” predstaviće u susret samitu potencijale NR Kine, a ovo je drugi tekst koji objavljujemo na tu temu. Ovaj put reč je o obnavljanju bajkovitog Puta svile, ali ovaj put i pomorskog i kopnenog - kroz kinesku spoljnopolitičku inicijativu ,,Ekonomski pojas Puta svile”.
 
 
Ekonomski pojas Puta svile
...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Povezane vesti

Li: Samit je podrška regionalnom razvoju

Izvor: RTS, 14.Dec.2014

Ambasador Kine u Srbiji Li Mančang kaže da je predstojeći samit Kine i zemalja centralne i istočne Evrope u Beogradu doprinos jačanju regionalne saradnje. ..Li Mančang rekao je za agenciju Beta da je za Srbiju značajno što se prvi put takav skup održava u zemlji koja nije članica Evropske unije....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.