Izvor: Nezavisne Novine, 19.Avg.2016, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Mahovljanima: Neću se mešati u unutrašnje stvari BiH (FOTO)

BANJALUKA - Premijer Srbije Aleksandar Vučić sletio je na banjalučki aerodrom "Mahovljani" gdje su ga dočekali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijerka Željka Cvijanović, odakle će krenuti u Spomen-područje "Donja Gradina".

Nakon slijetanja na banjalučki aerodrom Vučić se kratko obratio novinarima, a na pitanje da li će odgovoriti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika od održavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << referenduma rekao je da su odnosi između Srbije i Srpske dobri i da se neće miješati u unutrašnje stvari, dok je Cvijanovićeva reka da su medijski napisi da će Vučić pokušati da odgovori rukovodstvo Srpske od referenduma špekulacije.

"Kao dobri prijatelji razmjenjujemo mišljenja o različitim stvarima, ali sigurno ne utičemo jedni na druge kada se donose institucionalne odluke", rekla je Cvijanovićeva.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Mahovljanima kod Banjaluke da je u bivšoj Jugoslaviji na sistemski način uništavana i skrajnuta istina o Jasenovcu.

"Na sadašnjem rukovodstvu Srbije, Republike Srpske i srpskog naroda u cjelini jeste da cijeli svijet sazna kako je proveden genocid nad Srbima. Zato večeras i organizujemo centralnu manifestaciju obilježavanja, koja ima veliki značaj", rekao je Dodik.

Vlade Srbije i Republike Srpske organizuju centralnu manifestaciju u Spomen-području "Donja Gradina" povodom obilježavanja 75 godina od početka genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima u koncentracionom logoru Jasenovac, a manifestaciji bi osim Vučića Dodika i Cvijanovićeve između ostalih prisustvovati i član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Okupljanje posjetilaca, potomaka žrtava i poštovalaca jasenovačkih stradalnika planirano je do 19 časova kod "Topole užasa" u Spomen-području "Donja Gradina", nakon čega će 20:00 časova profesor Goran Latinović sa banjalučkog Filozofskog fakulteta održati čas istorije, a u kulturno-umjetničkom programu učestvovaće Srpsko-pjevačko društvo "Jedinstvo" iz Banjaluke, te glumci Goran Jokić i Tihomir Stanić.

Poslije toga uslijediće obraćanje predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Uništavana i skrajnuta istina o Jasenovcu (FOTO)

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Avg.2016

U organizaciji Vlada Srbije i Republike Srpske u Spomen-području "Donja Gradina" u toku je centralna manifestaciju povodom obilježavanja 75 godina od početka genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima u koncentracionom logoru Jasenovac...Manifestaciji između ostalih prisustvuju predsjednik Republike...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.