Izvor: Radio 021, 19.Jul.2019, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodiku ostavka Haradinaja liči na farsu i pripremu pritiska na Vučića

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je večeras da mu današnja ostavka premijera Kosova Ramuša Haradinaja "liči na farsu" koja bi trebalo da bude osnova za "dodatni pritisak na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića".

Dodik je za "Dnevnik" Radio-Televizije Srbije podsetio da Haradinaju nije presuđeno u haškom Tribunalu, a sada je "pozvan na nešto što bi trebalo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bude slično".

Dodik je izjavio da je Vučiću rekao da "svi zajedno ovome treba da posvetimo više pažnje" i da narod, pogotovo u Republici Srpskoj, očekuje da se "kosovsko rešenje postavi kao svesrpsko".

Po njegovim rečima, ne može rešenje da bude da jedan narod ima sva prava na štetu države Srbije, a da jedan deo naroda, kao što je u Republici Srpskoj, "mora da ćuti i trpi torturu međunarodnog faktora". On je rekao da oko Vučića treba da se okupe svi poliički, nacionalni i državni faktori u Srbiji.

"Međunarodna zajednica će po ustaljenom običaju reći tu morate i vi nešto da učinite", rekao je Dodik.

On je ocenio da je Vučić "tvrd pregovrač" i da neće ništa učiniti na uštrb srpskih nacionalnih interesa.

"Mora se težiti kompromisu, ali on mora biti opšteprihvatljiv", rekao je Dodik.

Povodom ostavke Haradinaja, ranije večeras se Dodik u Beogradu sastao s Vučićem i njegovim saradnicima. Haradinaj je ostavku podneo pošto je dobio poziv da u svojstvu osumnjičenog bude ispitan pred Specijalnim sudom za zločine OVK.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.