Dodiku ostavka Haradinaja liči na farsu i pripremu pritiska na Vučića

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je večeras da mu današnja ostavka premijera Kosova Ramuša Haradinaja "liči na farsu" koja bi trebalo da bude osnova za "dodatni pritisak na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića".
Dodiku ostavka Haradinaja liči na farsu i pripremu pritiska na Vučića
Foto: 021.rs
Dodik je za "Dnevnik" Radio-Televizije Srbije podsetio da Haradinaju nije presuđeno u haškom Tribunalu, a sada je "pozvan na nešto što bi trebalo da bude slično".
 
Dodik je izjavio da je Vučiću rekao da "svi zajedno ovome treba da posvetimo više pažnje" i da narod, pogotovo u Republici Srpskoj, očekuje da se "kosovsko rešenje postavi kao svesrpsko".
 
Po njegovim rečima, ne može rešenje da bude da jedan narod ima sva prava na štetu države Srbije, a da jedan deo naroda, kao što je u Republici Srpskoj, "mora da ćuti i trpi torturu međunarodnog faktora". On je rekao da oko Vučića treba da se okupe svi poliički, nacionalni i državni faktori u Srbiji.  
 
"Međunarodna zajednica će po ustaljenom običaju reći tu morate i vi nešto da učinite", rekao je Dodik.
 
On je ocenio da je Vučić "tvrd pregovrač" i da neće ništa učiniti na uštrb srpskih nacionalnih interesa.
 
"Mora se težiti kompromisu, ali on mora biti opšteprihvatljiv", rekao je Dodik.
 
Povodom ostavke Haradinaja, ranije večeras se Dodik u Beogradu sastao s Vučićem i njegovim saradnicima. Haradinaj je ostavku podneo pošto je dobio poziv da u svojstvu osumnjičenog bude ispitan pred Specijalnim sudom za zločine OVK.
  • Аменхотеп Други

    20.07.2019 12:39
    Полтрону...
    Вест...Додик обишао БИХ ..
    Шта ти радиш у нашим животима?
    Ко си ти?
    Какве везе има што си из БИХ, да идеш код Патријарха и у Синод?
    Који ти клинац имаш са КИМ?
  • Milorad

    20.07.2019 10:03
    Nemacka
    Ovome je janjetina pomutila mozak...
  • Terazijski Crnogorac

    20.07.2019 09:41
    zemlja gruva
    Ne volim ni Vucica ni Dodika ali od sankcionisanja Haradinaja nema nista! Nece ni Haradinaj ni Taci a ni Naser Oric nikada biti privedeni pravdi. Srpske zrtve u predhodnim ratovima nisu dozivele nikakvu satisfakciju, njihovi dzelati su ostali na slobodi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija