Dodik među štrajkačima: Puštena plata, ajmo sad svi na piće

Izvor: N1 televizija, 21.Mar.2017, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik među štrajkačima: Puštena plata, ajmo sad svi na piće

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, došao je među radnike Železnica RS, obećao isplatu plata i naknada - čime je i zvanično okončan štrajk glađu zaposlenih Železnica RS.

Dodik je zamolio sve koji su u štrajku glađu da to prekinu, budući da će im sredstva na računima biti tokom današnjeg - eventualno sutrašnjeg dana.

"Mislim da je to deo razgovora koji smo imali", kazao je, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << dodavši da će se određene stvari još morati da se rešavaju, pogotovo sa Upravom preduzeća, čije su ostavke tražili pojedini okupljeni. Dodik je obećao da Uprava Železnica RS, koja je sebi podigla naknade novim Pravilnikom o radu, će to morati da vrati na staro stanje - što je izazvalo ovacije i aplauz među štrajkačima - železničarima.

Međutim, tu nije završeno sve. Nastavak druženja Milorada Dodika sa štrajkačima nastavljeno je u obližnjem ugostiteljskom objektu, gdje je Dodik radnike Železnica RS častio pićem. Dodik je potom kazao svim okupljenima: "Je li ima neka kafana da odemo popiti piće ovde. Ja plaćam".

Zajedno sa radnicima se uputio u obližnji ugostiteljski objekat i kazao: "Reci neka odnese svim ljudima piće. Neka iznese gajbe sokova, piva i gotovo, ali daj nama prvo ovde piće. Ja ću krušku ako ima", kazao je Dodik.

Dodik je za sto seo sa Čedom Kneževićem, kojem je danas bio 12. dan štrajka glađu, a ranije danas ga je primio i u svoj kabinet.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.