Srpska lista: Isticanje nacionalnih simbola je međunarodno priznato pravo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2024, 13:34

Srpska lista: Isticanje nacionalnih simbola je međunarodno priznato pravo

Srpska lista reagovala je na odluku takozvanog gradonačelnika Leposavića Ljuljzima Hetemija da za gradsku slavu Sv. Vasilija Ostroškog zabrani isticanje srpskih zastava, navodeći da je isticanje i poštovanje nacionalnih simbola međunarodno priznato pravo, pa čak i po "kosovskom ustavu" u članu 59.
Kako se navodi, "poslušnici" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija mogu da koriste narkotike u zgradi opštine, ali brane isticanje srpskih zastava. Iz Srpske liste ističu da je to što zaposleni u opštini koriste narkotike "slika i prilika" Kurtijeve vlasti na severu Kosova i Metohije i onih koje on podržava.
"To je slika Kurtijeve borbe protiv kriminala i poštovanje zakona!?", zapitala...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

OGLASILA SE SRPSKA LISTA O SKANDALU U LEPOSAVIĆU: U zgradi opštine mogu narokotici za KURTIJEVCE, a ne može srpska zastava

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2024

Srpska lista reagovala je na odluku takozvanog gradonačelnika Leposavića Ljuljzima Hetemija da je za gradsku slavu Sv. Vasilija Ostroškog zabrani isticanje srpskih zastava, navodeći da je isticanje i poštovanje nacionalnih simbola međunarodno priznato pravo, pa čak i po "kosovskom ustavu" u članu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.