Dodik i zvanično predsednik RS

Izvor: Press, 10.Nov.2014, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik i zvanično predsednik RS

Prema potvrđenim rezultatima opštih izbora u BiH, koje je danas objavila Centralna izborna komisija (CIK), predsednik Republike Srpske biće kandidat koalicije oko SNSD, Milorad Dodik, s osvojenih 303.496 ili 45,398 odsto glasova.
Dodikov protivkandidat Ognjen Tadić, koga je kandidovo Savez za promene, osvojio je 296.021 ili 44,280 >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << odsto glasova.

Ramiz Salkić, kandidat Koalicije "Domovina", biće potpredsednik RS iz bošnjačkog naroda, a Josip Jerković, kandidat koalicije oko HDZBIH, potpredsednik je RS iz hrvatskog naroda.

CIK je objavila i da će najviše mandata za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine imati Stranka demokratske akcije (SDA) i Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).



Što se tiče kantona u Federaciji BiH, u šest kantonalnih skupština najviše glasova osvojila je SDA, a u ostala četiri HDZ BiH sa koalicionim partnerima.

SDA je vodeća politička partija u Unsko-sanskom, Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Srednjobosanskom, Bosanskopodrinjskom i Kantonu Sarajevo, dok je koalicija oko HDZ vodeća u Posavskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom i Kantonu 10.

U Narodnoj skupštini Republike Srpske najviše glasova osvojio je Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), a sledi opoziciona koalicija oko Srpske demokratske stranke.

Nakon potvrđivanja rezultata opštih izbora 2014., počinju da teku ustavni rokovi za konstituisanje novih saziva parlamenata i skupština u BiH, objavila je agencija Fena.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik i zvanično predsednik: Da se o RS odlučuje u Sarajevu

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Nov.2014

Prema potvrđenim rezultatima opštih izbora u BiH, koje je danas objavila Centralna izborna komisija (CIK), predsednik Republike Srpske biće kandidat koalicije oko SNSD, Milorad Dodik, s osvojenih 303.496 ili 45,398 odsto glasova...Dodikov protivkandidat Ognjen Tadić, koga je kandidovo Savez za promene,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.