Izvor: Nezavisne Novine, 19.Apr.2017, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Više nema razgovora o bilo čemu s biskupom Komaricom

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je i danas kritike na nedavne izjave banjalučkog biskupa Franje Komarice, ističući da su ga one „trajno delegitimisale za bilo kakav razgovor i dijalog na bilo kakvu temu“.

Tvrdi da biskup Komarica "u kontinuitetu šalje negativne poruke, a ima benefite od RS-a, čiji su organi pomagali izgradnju katoličke crkve na Petrićevcu, izgradnju gerijatrijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << centra u okviru Banjalučke biskupije, Katoličku gimanaziju, a u Vladi i drugim entitetskim institucijama su zastupljeni Hrvati“.

 “Na koji način Komarica misli da gradi dijalog s nama? Da hoda po svijetu i kleveće RS”..., utvrdio je Dodik.

Naveo je da će se dan Vojske RS obilježati, bez obzira na primjedbe određenih struktura s nivoa BiH.

To obilježavanje, najavio je, bit će mimo kasarne i Oružanih snaga BiH, koje je nazvao „vještačkom kategorijom u BiH, i oružanim snagama NATO-a, kojim upravljaju neki drugi faktori, a ne oni iz BiH“.

“Očigledno je da Oružane snage BiH nisu oružane snage svih u BiH... Od početka je bila greška da se dozvolilo da neko zavisi od nečije volje ili da pokušava da zavisi od nekoga. Kada su u pitanju druge dvije komponente u Oružanim snagama BiH ne postavljaju su primjedbe, utvrdio je Dodik u izjavi novinarima u Banjaluci.

Ponovio je tvrdnju da RS nije prezadužena i da vraća više obaveza nego što se zadužuje.

Dodik je naveo i da je ponuda izraelske kompanije za kupovinu državnog kapitala u Rudniku "Ljubija" bolja od one koju je dao "ArcelorMittal".

Smatra da to neće ugroziti koaliciju SNSD-a s DNS-om, čiji predstavnici su protiv prodaje "Ljubije" kompaniji "Izrael investment grupa".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Dodik: Prekidam svaku komunikaciju sa biskupom Komaricom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Apr.2017

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da prekida svaku komunikaciju sa banjalučkim biskupom Franjom Komaricom, zbog njegovih stavova da su u RS diskriminirana prava građana koji nisu Srbi. Dodik je rekao da su izjave banjalučkog biskupa "trajno delegitimisale Komaricu za bilo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.