Dodik: Ubistvo vojnika teroristički akt, cilj slučajno izabran

Izvor: Blic, 19.Nov.2015, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Ubistvo vojnika teroristički akt, cilj slučajno izabran

Predsednik Republike Spske Milorad Dodik izjavio je danas da je ubistvo dvojice vojnika BiH u Sarajevu teroristički akt, a da je meta napada izabrana slučajno.

- Naravno da je to akt terorizma, a evidentno je da je motivacija bio radikalni islam. Cilj je bio slučajan, a ne izabran - rekao je Dodik posle otvaranja konferencije "Dejtonski sporazum - dve decenije mira i pouke za svet".

On je podsetio da je obaveštajna služba u BiH ranije utvrdila da postoji 3.400 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pojedinaca u toj zemlji koji su spremni da izvrše teroristički akt, ali da ta upozrenja nisu na najbolji način shvaćena.

U BiH se već, kako je rekao Dodik, vraćaju pripadnici Islamske države iz Sirije, unoseći nestabilnost.

- Ne primenjuje se zakon koji predviđa kazne za one koji odlaze na strana ratišta. BiH je jedna od urgentnih prostora koji je izložen aktima individualnog terorizma -  ocenio je Dodik i naglasio da je napad na vojnike BiH za svaku osudu.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Ubistvo vojnika teroristički akt, meta slučajno odabrana"

Izvor: Vesti-online.com, 19.Nov.2015

Predsednik Republike Spske Milorad Dodik izjavio je u četvrtak da je ubistvo dvojice vojnika BiH u Sarajevu teroristički akt, a da je meta napada izabrana slučajno...- Naravno da je to akt terorizma, a evidentno je da je motivacija bio radikalni islam. Cilj je bio slučajan, a ne izabran - rekao je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.