Dodik: Ubistvo vojnika teroristički akt

Izvor: Politika, 19.Nov.2015, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Ubistvo vojnika teroristički akt

BEOGRAD– Predsednik Republike Spske Milorad Dodik izjavio je danas da je ubistvo dvojice vojnika BiH u Sarajevu teroristički akt, a da je meta napada izabrana slučajno.

„Naravno da je to akt terorizma, a evidentno je da je motivacija bio radikalni islam. Cilj je bio slučajan, a ne izabran”, rekao je Dodik posle otvaranja konferencije „Dejtonski sporazum - dve decenije mira i pouke za svet”.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << istakao da je obaveštajna služba u BiH ranije utvrdila da postoji 3.400 pojedinaca u toj zemlji koji su spremni da izvrše teroristički akt, ali da ta upozrenja nisu na najbolji način shvaćena.

U BiH se već, kako je rekao Dodik, vraćaju pripadnici Islamske države iz Sirije, unoseći nestabilnost.

„Ne primenjuje se zakon koji predviđa kazne za one koji odlaze na strana ratišta. BiH je jedna od urgentnih prostora koji je izložen aktima individualnog terorizma”, ocenio je Dodik i naglasio da je napad na vojnike BiH za svaku osudu.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Ubistvo vojnika teroristički akt, cilj slučajno izabran

Izvor: Blic, 19.Nov.2015

Predsednik Republike Spske Milorad Dodik izjavio je danas da je ubistvo dvojice vojnika BiH u Sarajevu teroristički akt, a da je meta napada izabrana slučajno...- Naravno da je to akt terorizma, a evidentno je da je motivacija bio radikalni islam. Cilj je bio slučajan, a ne izabran - rekao je Dodik...

Nastavak na Blic...

Dodik jedva dočekao da ovo izjavi:”Motivacija za napad u Sarajevu radikalni islam”

Izvor: SandzakPress.net, 19.Nov.2015

Banja Luka, Sarajevo – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je sinoćnji napad u Sarajevu akt terorizma koji je za svaku osudu, te da je evidentno da je motivacija bio radikalni islam, a cilj slučajan, nije biran. Dodik je, u pauzi konferencije u Beogradu “Dejtonski sporazum...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.