Borelj: Španija, Malta, Irska i Slovenija uskoro priznaju Palestinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2024, 11:38

Borelj: Španija, Malta, Irska i Slovenija uskoro priznaju Palestinu

Španija, Malta, Irska i Slovenija uskoro će ozvaničniti priznanje Države Palestine, što bi moglo da podstakne druge EU zemlje da učini isto, izjavio je danas visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.
On je potvrdio da je dobio uveravanje španskog ministra spoljnih poslova Hosea Manuela Albaresa da će Madrid zvanično priznati Palestinu 21. maja.

Borelj je rekao da Belgija sada neće priznati nezavisnu Palestinu, ali da Brisel ''ne isključuje'' tu mogućnost u budućnosti, prenosi španski RTVE.
Ministarka spoljnih poslova...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Četiri države EU planiraju da priznaju palestinsku državu

Izvor: Danas, 10.Maj.2024

Španija, Irska i druge zemlje članice Evropske unije (EU) planiraju da priznaju palestinsku državu 21. maja, rekao je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Žozep Borelj u četvrtak uveče uoči očekivanog glasanja u UN u petak o palestinskoj kandidaturi za punopravno članstvo.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.