Dodik: Ovo se dešava zbog EU

Izvor: B92, 23.Sep.2021, 12:47

Dodik: "Ovo se dešava zbog EU"

Zbog politike Evropske unije Balkan se prazni, izjavio je danas u Budimpšti srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik u obraćanju na 4. demografskom samitu.

"Dolazim iz zemlje gde nije sve određeno, gde smo nasledili mnoge probleme iz građanskog rata. Tokom građanskog rata u BiH broj rođene dece je bio mnogo veći nego u doba mira. To je potpuno apsurdno", naveo je Dodik.

Istakao je da je politika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EU sebična prema Balkanu.

"Moram reći da sebična evropska politika prazni Balkan, koji će se puniti migrantima koji dolaze iz zemalja sa različitim kulturama. Pitam vas – da li će za nekoliko decenija Evropljani živeti u Evropi?", naveo je Dodik.

Istakao je da BiH verovatno još dugo neće postati članica EU.

"Zabrinut sam zbog toga što ne znam u kakvoj će zajednici živeti moja deca i unuci, da li će morati da odu", rekao je Dodik.

On je upitao i zašto je problem to što, kako je kazao, "mi želi da imamo suverenu državu" i istakao da nema države bez porodice niti porodice bez države.

"Mi svakako nećemo biti primljeni u EU, pa ja sada ne moram da vam se ulagujem. Evropa mora da promeni svoj pristup. Kako je moguće da je politički nekorektno govoriti da je majka žena, a otac muškarac? Ja to ne mogu da naučim, logika mi ne prihvata. Oni žele da nametnu svoje vrednosti, a ja bežim od toga", naveo je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.