Marina Tucaković je preminula, a estrada se ovako oprašta od nje!

Izvor: Svet plus, 20.Sep.2021, 09:49

Marina Tucaković je preminula, a estrada se ovako oprašta od nje!

Nakon nekolicine ohrabrujućih vesti u poslednje vreme, da njeno zdravstveno stanje ide nabolje, usledila je ipak ona najtužnija - Marina je preminula, a estrada se ovako oprašta od nje!

Marina Tucaković preminula je 19. septembra, nakon teške bolesti, u 68. godini.

Mnogobrojne poznate ličnosti  slomila je tužna vest i opraštaju se od legendarne Marine.

Jelena Karleuša
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << />
- Maki moja… tražim reči… U ovom us**nom životu punom bola, patnje i tuge ti si ostavila najlepši trag… A za to je valjda vredelo živeti… Hvala ti za sve.

Lepa Brena

- Šta god da kazem za Marinu uvek je malo. Otišla je žena pesnik svih nas, naš prijatelj i drug , koja je znala kao skener naše duše šta mislimo i osećamo. Nikad se neće vise roditi takva žena koju smo svi voleli i poštovali. Ostaće njeni tekstvi kao pečat svih nas, jednog vremena u kome smo imali najvećeg pesnika i druga, prijatelja. Neka joj je laka zemlja i neka nas sad gleda sa nekog boljeg mesta. Volimo te, Marina, i volećemo te uvek i poštovati, jer si nam svojim delima ulepšala živote, gde smo tvoje reči pretočili u emociju koju su svi osetili. Počivaj u miru - napisala je Brena.

- Zanemela sam! Iza nje je duga, mučna borba! I koliko god da smo svi znali ozbiljnost situacije, ja reči nemam! Otišla je jedna vanserijska dusa, žena koja je od svake situacije pravila poeziju, neko na čiji rad niko nije ostao imun, a mi koji smo je imali za prijatelja možemo sebe da smatramo privilegovanim! Marina moja draga, odmori svoju dušu i znaj da ćeš zauvek biti voljena od svih nas!

Anastasija Ražnatović

- Najveća i najbolja zauvek ćeš živeti u našim srcima i u svojim pesmama koje će svirati večno. Vi ste ostavili večni trag na ovoj zemlji. Velika je čast što sam vas poznavala. Dubok naklon i laka zemlja

Dragana Mirković

- Umetnik, revolucionar, vizionar, ali pre svega-čovek. Draga moja Marina, hvala ti za sve divne tekstove, za najlepše trenutke koje smo zajedno provele, nezaboravne savete koje si mi dala, hvala ti što si ovaj svet učinila boljim mestom svojom lepotom duše i svojim talentom.

- Moje misli sada idu ka tvojoj porodici, a posebno tvom sinu Laći, jer samo mi koji smo imali sreću da nas u ovom životu dodirneš svojom veličinom, možemo makar da naslutimo koliko su izgubili tvoji najbliži. Koliko god da sam vremena provela sa tobom, uvek će mi biti malo, a sa tobom odlazi čitava epoha naše muzike

Ana Nikolić

- Neki srećniji dani,ali odavno…već dugo, tu je neka tuga…. Baš ona koju si videla u mojim očima kada sam kao devojčurak došla prvi put kod tebe… Tada te nisam razumela, a sve je uvek bilo baš onako kako ti kažeš… Volim te zauvek, Mišo, tvoja, "celi život guska"

Stefan Đurić Rasta

- Noćas je umrlo bezbroj pevača, njima neće imati ko više da piše najlepše pesme na svetu, vi, Marina niste, vi ćete živet zauvek. Zato, laku noć moja draga Marina, do nekog novog jutra

Nataša Bekvalac

- Ne mogu rec da napisem od tuge

Boban Rajović

- Nemam reči... Stvarno ne znam, ni odakle početi... Hteo sam za života da zna i upamti koliko sam joj zahvalan na tome što je učinila za mene i uvek sam to isticao, baš zbog toga. Ona mi je život promenila. Njoj sve dugujem. Te godine kada mi je napisala "Usne boje vina" i ubedila me da otpevam tu pesmu, jer sam se ja, budala, nešto opirao... Tada mi se sve okrenulo.

- Otišlo je sa njom sve, čitava epoha, ogroman deo mene. Ogroman deo svih nas koji smo imali čast da pevamo njene stihove. Srce mi se cepa. Nemam više snage da pričam, ne zamerite. Drugi put ćemo, duže, jer ako je iko zaslužio da se pamti i priča o njemu, to je ona - poručio je pevač.

Viki Miljković

- Maki moja, sve što bih rekla nije dostojno onoga što si ti u mojim pesmama napisala, jedna jedina zauvek.

Saša Matić

- Lepa i dobra naša... Za odlaske uvek nedostaje pravih reči, a posle tebe nedostajaće toliko toga. Od ničeg si stvarala sve. S tobom su obični razgovori bili poezija i niko kao ti nije umeo tugu tako lepo ispričati i sreću pojačati na još više. Lepa i dobra naša... Odmori se. Lavovska je bila borba. Umorila si se i ti. Ali, ne brini, tvoja vrednost neće izbledeti ni za sto života. Hvala ti za svaku napisanu reč i pesme koje će živeti umesto nas. One su tvoj pečat, a koliko si ih samo napravila... Umetnice vanserijska! Divna osobo i prijatelju... Ni slutio nisam da će biti baš ovoliko teško... Počivaj u miru, draga Marina.

Milica Todorović

- Moja Marina, blago naše! Neću staviti crno-belu sliku, želim da te pamtim ovakvu. Otišla je najbolja među najboljima. Imala sam tu čast da doživim da mi baš ONA napiše moje prve pesme, moje najuspešnije pesme. "Uporedi me", "Zasto cura sedi sama", "Reci ja", "Gade"... Uvek je bila tu za mene, imala savet i lepu reč. Pisale smo se pre neki dan...Bila je entuzijasta, veliki borac. Uvek bi mi odgovorila da se ne da i da će sve biti dobro. Verovala sam da će pobediti, sada se odmorila i napokon je kod svog Miše. HVALA TI ZA SVE. Bez tebe muzika vise nece biti ista. Volim te, putuj sa Andjelima..

Dara Bubamara

Marina moja, tvoj odlazak je neopisiv gubitak za muziku, umetnost, za sve ljude koji su te poznavali lično, ili kroz tvoja dela kojima si uspela da razgališ i rasplačeš mase, bila si predivna žena. Nedostajaćes nam i sećaćemo te se zauvek. Trag koji si ostavila je neizbrisiv. Moje iskreno saučešće porodici

Aleksandar Milić Mili

- Otišla je jedna umetnost koja se nikada ponoviti neće. Odlučila je da ode, odlučila je da svet napravi boljim i odlučila je da ostane zauvek. Pisala je ljubav, živela ljubav i svako od nas je dobio deo te ljubavi. Nema čoveka kome nije poslala stih koji pamti celoga života. Nema veselja ni tuge koje nije oslikala u večnost. Velika žena i veliki umetnik, koju ce tek vreme koje dolazi nagraditi besmrtnoscu i divljenjem

- Radili smo 25 godina neprekidno, stotine pesama i preko 20 albuma .To je bio period kada svaka pesma je otvarala novo nebo i nijedna neprospavana noć, dok sve nije gotovo, nije svanula. Živela je za druge, da im sto lepše i jasnije ispriča da vredi živeti, da vredi voleti i da će sve proći, ali osmeh neće - napisao je on.

Seka Aleksić 

- Putuj sa anđelima, draga moja Marina.

Ana Sević

- Tuga za njom kao za čovekom i za njom kao najboljom... Ne znam kako će muzička industrija funkcionisati bez nje... Najlepše pesme napisala je Marina... Decenijama unazad... Ostaje velika praznina,toliko neispričanih priča... Počivajte u miru draga Marina.

Željko Samardžić

Sipajte mi još jedan viski, jer srušio se sav moj svet.... Zauvek ćeš nedostajati. Zauvek ću pamtiti tvoj osmeh mila moja Maki. Zauvek ću isčekivati tvoje nove brilijantne tekstove, jer ne verujem da te više nema. Takvi kao ti su besmrtni. Voli te beskrajno tvoj Babare! Nek ti je večna slava, i hvala ti za sve

Goca Božinovska

- Sad sam pročitala, jako sam tužna, toliko mi je žao da nemam reči. Ona je bila jedan dobar čovek, dobar tekstopisac, snimila sam mnogo njenih pesama... Srce me boli. Videla sam je na Suzaninoj promociji, bila sam jako srećna. To je bilo pred leto. Pre nekoliko meseci, izgrlila sam je i izljubila i bilo mi je milo da sam je videla. Tuga... Moje saučešće porodici. Čula sam da je i Futa bolestan, da ima koronu... Mnogo smo izgubili... Otišli su veliki pevači, nemam reči

Đorđe David

- Srećan sam, jer si barem jedan tekst napisala koji pevam decenijama i po kome me prepoznaju. Hvala ti na svemu draga!

Dragan Brajović Braja

- Napustila nas je najveća od najvećih, najbolja od najboljih. Hvala ti što si me učinila boljim od samog sebe, hvala ti što si me "sekirala" decenijama savršenim tekstovima kojima se nije mogla ni zapeta dodati ili oduzeti, što si uvek podizala lestvicu kada su svi mislili da ne može bolje… Iskreno sam te voleo i poštovao, to što ostaje za tobom Maki , ostaće uklesano u vremenu. Ti već živiš večno. Neka ti je večna slava i hvala, moja Maki.

Damir Handanović

- Očajan sam sto nas je napustila Marina… Očajan. Ona će živeti večno u našim srcima i mislima, ali i u svim Ex-Yu narodima kroz tekstove koje je ostavila. Pamtiću je kao najboljeg prijatelja, životnog savetnika, ženu koja mi je mnogo pomogla u karijeri, kao drugu majku.. Dok sam na ovoj planeti, neću dozvoliti da Marinin lik izbledi.

Neda Ukraden

- Ova vest me je dotukla, mogu da vam kažem. Vrlo mi je teško. Marinu sam dugo poznavala, ona je autor mnogih mojih pesama, družile smo se. To je žena koja je ostavila neizbrisiv trag u jugoslovenskoj muzici. Jedna vrlo, vrlo autentična ličnost. Jako mi je žao što je preminula, i ona i Minja subota, mnogo mi je teško. Najiskrenije saučešće porodici. Ostavila je ogroman pečat, ona je napisala neke od mojih najlepših pesama. Neka počiva u miru, neka joj je laka zemlja i da odmori svoju napaćenu dušu, a njene pesme i stihovi će da žive sigurno kroz stotine pevača, saradnika i bendova sa kojima je sarađivala.

Milan Stanković

- Pesnikinjo moja, anđeli s tobom

Saša Kovačević

- Marince... Zauvek ćemo te pamtiti po tvojoj jedinstvenoj energiji, osmehu, dobroti i najlepšim tekstovima kroz koje ćeš večno živeti! Počivaj u miru, Marince...

Nina Badrić

- Počivaj u miru draga Marina i hvala vam za sve pesme naših života.

 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.