Marina Tucaković: Tužiću Albanku za krađu „Kukavice“!

Izvor: Svet, 13.Dec.2014, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marina Tucaković: Tužiću Albanku za krađu „Kukavice“!

Marina Tucaković i njen suprug Aleksandar Futa Radulović razmišljaju da na adresu pevačice s Kosova Džemile Veseljaj pošalju tužbu, jer je bez njihove dozvole snimila pesmu „Kukavica“, koju su oni napisali i koja je proslavila Svetlanu Cecu Ražnatović.
Ovaj veliki hit u albanskoj verziji nosi naziv „O Qyqan“ i postigao je ogromnu slušanost nakon samo jednog izvođenja u emisija „Arkiva šćip“. Ali čim je pesma emitovana, otkriveno je >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << da i te kako podseća na Cecinu numeru iz devedesetih koja je i danas veoma popularna.
Niko nas nije zvao za dozvolu da snimi „Kukavicu“, pa je nismo nikome ni dali. Imam svog agenta koji se bavi zaštitom mojih i Futinih autorskih prava i konsultovaćemo se s njim šta treba da radimo, tačnije da li ćemo podneti tužbu. Takvoj praksi treba stati na put“, rekla je Tucakovićeva za Kurir.
Ona je čula snimak albanskog prepeva čuvene balade.
Dobra pesma se ne može upropastiti. Albanci su vrlo muzikalan narod. I mi smo ranije obrađivali pesme drugih. Sigurno ima još nekih mojih pesama koje su snimljene negde u svetu, a da za to ne znam“, zaključuje najtraženiji domaći tekstopisac.
Sama Ceca nije čula kako zvuči albanska verzija „Kukavice“.
Prava adresa za vaša pitanja su Marina i Futa, koji su autori pesme. Nisam pratila šta se pisalo, niti sam čula pesmu“, rekla je Ceca.
Izvor: Kurir
Foto: Life Content
Pogledaj vesti o: Marina Tucaković,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.