Žurka povodom 60 godina od rođenja Daglasa Adamsa

Izvor: Art-anima.com, 11.Mar.2012, 01:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žurka povodom 60 godina od rođenja Daglasa Adamsa

Na današnji dan pre šezdeset godina rođen je Daglas Adams, engleski pisac i dramaturg, autor svetski popularne SF satirične trilogije u pet knjiga "Autostoperski vodič kroz galaksiju".
Iako je preminuo 2001. godine, još uvek ima armiju obožavalaca, koji će zajedno sa njegovim prijateljima i porodicom danas u Londonu organizovati veliku rođendansku žurku.
Program proslave biće zabavan i raznovrstan, a u njemu će učešće uzeti, između ostalih, komičari Teri >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << Džons i Stiven Fraj, kao i muzičar Dejvid Gilmor, gitarista grupe Pink Flojd.
Deo prihoda od prodatih ulaznica biće uplaćen na račun omiljene Adamsove humanitarne organizacije "Save The Rhino".
Adamsov "Autostoperski vodič kroz galaksiju" prvobitno je, krajem sedamdesetih godina, emitovan kao šestodelni radiodramski serijal na BBC radiju. Kasnije je delo zaživelo u vidu knjiškog serijala, kojeg su činili naslovi: "Autostoperski vodič kroz galaksiju" (1979), "Restoran na kraju Vaseljene" (1980), "Život, Vaseljena i sve ostalo" (1982),"Do viđenja i hvala na svim ribama" (1985) i "Uglavnom bezopasni" (1992).
Prema knjiškom serijalu napravljene su brojne kompjuterske igre, nacrtani stripovi, snimljena istoimena igrana TV serija, a 2005. godine i filmska adaptacija.

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.