Uhapšena žena zbog provale u školu koju pohađa princ Džordž

Izvor: N1 televizija, 13.Sep.2017, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena žena zbog provale u školu koju pohađa princ Džordž

Britanski Skotland Jard saopštio je da preduzima sigurnosne mere u školi u koju ide mali britanski princ Džordž u Londonu nakon hapšenja četrdesetogodišnje žene osumnjičene za pokušaj provale.

Osumnjičena je privedena danas pošto je dan ranije ušla u zgradu, navela je londonska policija u saopštenju bez drugih pojedinosti.

"Sa školom u koju ide princ Džordž radimo na merama sigurnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << nakon incidenta", navodi Skotland Jard u saopštenju.

 Četvorogodišnji Džordž, treći u nizu za nasleđivanje britanske krune, krenuo je u vrtić 7. septembra u privatnoj školi St Thomas's Battersea u kojoj školska godina košta oko 18.000 funti (19.600 evra).

Praunuk kraljice Elizabete II i unuk princa naslednika Čarlsa provešće godinu dana u tom razredu, a zatim krenuti u osnovnu školu u sa pet godina, kao što je običaj u Velikoj Britaniji.

Objava izbora te škole bila je iznenađujuća jer se predviđalo da će biti izabrana prestižna londonska škola Wetherby, u kojoj su svoje školovanje počeli njegov otac princ Vilijami stric princ Hari.

Britanski vodič najboljih škola "The Good Schools Guide" opisuje St Thomas's Battersea kao "malo haotično zdanje za kosmopolitske roditelje koji žele da svojoj deci pruže najbolje englesko obrazovanje koje novac može da kupi".

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.