Treba da se pripremimo za tvrd Bregzit

Izvor: B92, 03.Okt.2018, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Treba da se pripremimo za tvrd Bregzit"

Francuska se sprema za "tvrd Bregzit" bez dogovora s Londonom o istupanju Velike Britanije iz članstva u Evropskoj uniji (EU).

Zbog toga će biti pojačana carinska služba na lukama La Manša, izjavio je francuski ministar za budžetska pitanja Žerald Darmanen.

"Treba da se pripremimo za tvrd Bregzit, odnosno bez pravnih odnosa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << s našim engleskim prijateljima", rekao je Darmanen posle posete Kaleu, na severu Francuske.

Ministar je rekao da se ne zna šta će se desiti i da zbog toga treba biti spreman i za "najgore".

London i Brisel treba da postignu dogovor do samita EU planiranog 18. i 19. oktobra, ali pregovori za sad tapkaju u mestu.

Darmanen, čije ministarstvo nadgleda rad carine, rekao je da bi u slučaju da ne bude postignut dogovor, mogli da uslede problemi sa carinom kod La Manša, između Francuske i Velike Britanije.

Ministar je dodao da će biti pojačan broj carinskih službenika na lukama na severu Francuske, u Avru, Denkerku i Kaleu, navodeći da će u naredne tri godine na ta mesta biti upućeno dodatno 70 carinika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.