Mej: Pregovori o Bregzitu ulaze u najtežu fazu, podržite me

Izvor: RTS, 03.Okt.2018, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mej: Pregovori o Bregzitu ulaze u najtežu fazu, podržite me

Britanska premijerka Tereza Mej pozvala je svoju podeljenu Konzervativnu partiju da prestane sa "prepucavanjem" oko Bregzita i podrži njen plan o budućem trgovinskom sporazumu.
Mejova je na podijum dvorane gde se održava godišnja konferencija stranke izašla uz zvuke pesme grupe ABBA "Kraljica plesa", zavrtevši se u krug.

Obraćajući se članovima Konzervativne stranke, britanska premijerka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je rekla da su britanski predlozi "veoma izazovni za EU".
Napomenula je da pregovori sada ulaze u najtežu fazu.
Mejova je upozorila kritičare koji žele žešći prekid sa evropskim blokom da "ukoliko svi odemo u različitim smerovima, u potrazi za vlastitim vizijama savršenog Bregzita, rizikujemo da završimo bez njega".
Rekla je da bi odlazak iz Evropske unije bez sporazuma bio u početku težak za Britaniju i loš ishod za obe strane.
17. oktobra čeka je sastanak sa evropskim liderima, koji kako kaže nisu pokazali dovoljno poštovanja prema britanskim predlozima, koji su izazovni.
I u samoj konzervativnoj stranci postoje neslaganja, mnogi smatraju da je ovom konferencijom bez obzira na ovacije koje je dobila, počela trka za naslednika Tereze Mej.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"KRALJICA PLESA" Tereza Mej ĐUSKAJUĆI ušla na konferenciju svoje stranke (VIDEO)

Izvor: Blic, 03.Okt.2018

Britanska premijerka Tereza Mej prkosila je kritičarima danas tako što je zaplesala prilikom ulaska na godišnju konferenciju njene konzervativne partije.

Nastavak na Blic...

Mej: Pregovori o Bregzitu ulaze u najtežu fazu

Izvor: N1 televizija, 03.Okt.2018

Britanska premijerka Tereza Mej rekla je da pregovori o razlazu s Evropskom unijom ulaze u "najtežu fazu" i pozvala je svoju podeljenu Konzervativnu stranku da prestane s svađama oko Bregzita i podrži njen plan za budući dogovor o izlasku iz Unije...U obraćanju poslednjeg dana godišnjeg Kongresa...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.