SLIKA DANA DOLAZI IZ LONDONA: Afroamerikanac poneo belca preko ramena (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2020, 20:06

SLIKA DANA DOLAZI IZ LONDONA: Afroamerikanac poneo belca preko ramena (FOTO)

Druga strana protesta koji su odjeknuli širom sveta

Moćna fotografija snimljena tokom protesta protiv "Crni životi su važni" u Londonu u subotu prikazuje Afroamerikanca koji nosi belca na bezbedno mesto, nakon što je povređen.

Fotografija je nastala na kraju sporadičnog nasilja širom grada između belih protestanata, pripadnika desničarskih grupa i pristalica pokreta "Crni životi su važni". Policija je uhapsila više od 100 ljudi.

Ova fotografija, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koja se velikom brzinom proširila na društvenim mrežama, nastala je kada su se stotine demonstranata, od kojih mnogi pripadaju desničarskim grupama i organizacijama, sukobile sa policijom u centralnom Londonu.

Protestanti, među kojima je najviše bilo sredovečnih belaca, tvrde da su tamo da bi "zaštitili" statue, nakon poziva da se one uklone jer su rasističke.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.