Izvor: Blic, 18.Mar.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Britanska elita opterećena stereotipima hladnog rata

Rusko ministarstvo spoljnih poslova optužilo je britanske vlasti da na njih još utiču "stereotipi hladnog rata" u odnosima Londona i Moskve, saopšteno je danas u Moskvi.



"Velika Britanija je ostala veoma težak partner. Britanska elita nije se još oslobodila stereotipa hladnog rata u svojim političkim pristupima", navodi se u izveštaju ruskog ministarstva, posvećenom političkom bilansu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ruske spoljne politike tokom 2007. godine.

Odnosi između Rusije i Britanije su se pogoršali posle ubistva bivšeg ruskog agenta Aleksandra Litvinjenka u Londonu u novembru 2006. godine.

Rusija je tada odbila da izruči glavnoG osumnjičenog, bivšeg agenta KGB-a Andreja Luguvoja.

Odnosi su dodatno pogoršani zbog antiruskih aktivnosti ruskog biznismena Borisa Berezovskog i borca za nezavisnost Čečenije Ahmeda Zakajeva, koji se nalaze u egzilu u Londonu.

"Kritična retorika britanskih vlasti prema Rusiji je pojačana", navodi se u izveštaju i dodaje da se kritike odnose i na stanje ljudskih prava i demokratske slobode u Rusiji.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Moskva: Stereotipi hladnog rata

Izvor: B92, 19.Mar.2008, 09:37

Moskva -- Rusko ministarstvo spoljnih poslova optužilo britanske vlasti da na njih utiču "stereotipi hladnog rata" u odnosima sa Moskvom... "Velika Britanija je ostala veoma težak partner. Britanska elita nije se još oslobodila stereotipa hladnog rata u svojim političkim pristupima", navodi se u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.