Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Feb.2020, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijerka Srbije Ana Brnabić je danas na sastanku u Londonu s britanskim ministrom odbrane Benom Volasom "zaključila da je Srbija opredeljena za dalje unapređenje saradnje sa Ujedinjenim Kraljevstvom u svim oblastima nakon izlaska te države iz

Premijerka Srbije Ana Brnabić je danas na sastanku u Londonu s britanskim ministrom odbrane Benom Volasom "zaključila da je Srbija opredeljena za dalje unapređenje saradnje sa Ujedinjenim Kraljevstvom u svim oblastima nakon izlaska te države iz Evropske unije", piše u saopštenju objavljenom u Beogradu.

Premijerka je u tom razgovoru istakla da je "Srbija opredeljena za jačanje sveukupnih odnosa, posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << političkog dijaloga na najvišem nivou" i rekla: "Očekujemo da premijer Boris Džonson poseti Srbiju ove godine".

Brnabić i ministar odbrane Volas saglasili su se da je saradnja u oblasti odbrane veoma razvijena, pre svega vojnoobrazovna i vojnomedicinska.

Pošto se na sastanku razgovaralo i o jačanju privredne saradnje, Vlada Srbije u saopštenju navodi da je Velika Britanija na drugom mestu uvoznika usluga iz Srbije pošto je za 11 meseci prošle godine izvoz usluga iz Srbije u Veliku Britaniju iznosio 552 miliona evra, a uvoz 274 miliona.

Izvoz usluga informacionih i komunikacionih tehnologija iz Srbije u Veliku Britaniju za 11 meseci 2019. godine imao je vrednost 139 miliona evra, a uvoz 54 miliona.

Poslednjih godina beleži se i rast spoljnotrgovinske razmene, dodala je Vlada Srbije, ne iznoseći podatke i o tome.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Brnabić: Srbija za unapređenje saradnje s Velikom Britanijom posle Bregzita

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Feb.2020

Premijerka Srbije Ana Brnabić je danas na sastanku u Londonu s britanskim ministrom odbrane Benom Volasom "zaključila da je Srbija opredeljena za dalje unapređenje saradnje sa Ujedinjenim Kraljevstvom u svim oblastima nakon izlaska te države iz Evropske unije", piše u saopštenju objavljenom u Beogradu. Brnabić...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.