Brnabić: Očekujemo Džonsona ove godine

Izvor: B92, 24.Feb.2020, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Očekujemo Džonsona ove godine

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Londonu sa ministrom odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Benom Valasom.

Brnabićeva je u razgovoru istakla da je Srbija opredeljena za jačanje sveukupnih odnosa, posebno političkog dijaloga na najvišem nivou.

"Očekujemo da premijer Boris Džonson poseti Srbiju ove godine", kazala je Brnabićeva, a navedeno je u saopštenju vlade.

Brnabićeva i Valas su se saglasili da je saradnja dve zemlje u oblasti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbrane veoma razvijena, pre svega vojnoobrazovna i vojnomedicinska.

Na sastanku je bilo reči i o bezbednosnoj situaciji na Zapadnom Balkanu, kao i o daljem jačanju privredne saradnje dve zemlje.

U prvih 11 meseci prošle godine, izvoz usluga u Veliku Britaniju bio je 552 miliona evra, a uvoz 274 miliona evra, čime je ova zemlja na drugom mestu kao najvažnija za izvoz usluga.

Kada je reč o izvozu IT, u prvih 11 meseci 2019. vrednost izvoza je bio 139 miliona evra, a uvoza 54 miliona evra. Takođe, poslednjih godina beleži se i rast spoljnotrgovinske razmene.

Premijerka Brnabić je zaključila da je Srbija opredeljena za dalje unapređenje saradnje sa Ujedinjenim Kraljevstvom u svim oblastima nakon izlaska te države iz Evropske unije.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Premijerka Srbije Ana Brnabić je danas na sastanku u Londonu s britanskim ministrom odbrane Benom Volasom "zaključila da je Srbija opredeljena za dalje unapređenje saradnje sa Ujedinjenim Kraljevstvom u svim oblastima nakon izlaska te države iz

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Feb.2020

Premijerka Srbije Ana Brnabić je danas na sastanku u Londonu s britanskim ministrom odbrane Benom Volasom "zaključila da je Srbija opredeljena za dalje unapređenje saradnje sa Ujedinjenim Kraljevstvom u svim oblastima nakon izlaska te države iz Evropske unije", piše u saopštenju objavljenom u Beogradu...Premijerka...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.