Policajaca oborili sa konja, protesti se otrgli kontroli VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 06.Jun.2020, 20:41

Policajaca oborili sa konja, protesti se otrgli kontroli VIDEO/FOTO

London -- Policija i demonstranti sukobili su se večeras u blizini rezidencije britanskog premijera u Londonu tokom protesta zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda.

Na društvenim mrežama objavljen je snimak na kojem se vidi kako je jedan od policajaca iz konjičke jedinice, kako se čini, oboren s konja, prenosi Skaj njuz.

Kako navodi, policajac je ostao da leži na zemlji, a konj je nastavio da trči >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ka demonstrantima.

Britanski Standard navodi da su demonstranti u jednom trenutku gađali bakljom policajce.

Hiljade demonstranata okupilo se ispred Dauning strita nakon skupa na trgu ispred parlamenta i nakon marša kroz centar Londona.

Demonstracije su održane i u Mančesteru, Kardifu, Šefildu i Njukaslu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Policajka povređena u Londonu, sudarila se sa semaforom

Izvor: RTS, 07.Jun.2020, 07:47

Na protestima povodom smrti Afroamerikanca Džordža Flojda u Londonu, povređeno je deset policajaca, a jedna policajka je hospitalizovana nakon što se jašući konja sudarila sa semaforom. . Nakon što je udarila u semafor,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.