Pesimističan mart za dolar

Izvor: Capital.ba, 02.Apr.2023, 11:04

Pesimističan mart za dolar

LONDON – Mart je za dolar protekao u vrlo pesimističnom tonu, a to se potvrdilo i u zadnjoj sedmici prethodnog mjeseca. Foto: Pixabay Vrijednost dolara prema košarici valuta pala je i prošle sedmice, treće zaredom, jer ulagači vjeruju da će američka centralna banka uskoro završiti ciklus povećanja kamatnih stopa. Dolarov indeks, koji pokazuje kretanje vrijednosti američke prema ostalih šest najvažnijih svjetskih valuta, skliznuo je prošle sedmice 0,5 posto, na 102,59 bodova. Pritom >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << je dolar prema evropskoj valuti oslabio 0,7 posto, pa je cijena evra dosegnula 1,0840 dolara. No, kurs dolara prema japanskoj valuti porastao je 1,6 posto, na 132,80 jena. Dolarov indeks oslabio je i prošloga tjedna jer ulagači vjeruju da je ciklus povećanja kamata američke središnje banke pri kraju. Posljednji makroekonomski podaci pokazuju, naime, da se rast privrede u SAD-u postepeno usporava, da inflacijski pritisci popuštaju, da potrošnja polagano slabi i da se tržište rada postupno ‘hladi’. To znači da bi Fed uskoro mogao završiti ciklus zaoštravanja monetarne politike. SEEbiz Чланак Pesimističan mart za dolar се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: London,   Kurs dinara,   Kurs evra

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Loš mart za dolar: Vrednost pala i prošle nedelje

Izvor: Blic, 02.Apr.2023

Ožujak je za dolar protekao u vrlo pesimističnom tonu, a to se potvrdilo i u zadnjem tjednu prethodnog mjeseca. Vrijednost dolara prema košarici valuta pala je i prošloga tjedna, trećega zaredom, jer ulagači vjeruju da će američka središnja banka uskoro završiti ciklus povećanja kamatnih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.