Pentagon i London negirali isporuku hemijskog oružja teroristima

Izvor: Vostok.rs, 17.Avg.2017, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pentagon i London negirali isporuku hemijskog oružja teroristima

Ministarstvo odbrane SAD nikada nije isporučivalo hemijsku municiju sirijskoj opoziciji, saopštio je Pentagon. I Ministarstvo inostranih poslova Velike Britanije demantovalo je da je London sirijskoj opoziciji isporučivao smrtonosno oružje, uključujući i hemijsko.

„Pomoć Ministarstva odbrane SAD proverenim grupama sirijske opozicije ograničena je na one koji se bore protiv DAEŠ-a. U tu pomoć ni sada, niti ikada ranije nisu ulazile hemijske supstance“, navedeno je u saopštenju.

Predstavnik Ministarstva inostranih poslova Velike Britanije naglasio je da London nije isporučivao smrtonosno oružje nijednoj strani u Siriji.

Ranije je zamenik ministra inostranih poslova Sirije Fejsal Migdad izjavio da su otrovne supstance pronađene u napuštenim terorističkim skladištima oružja u Alepu i istočnom Damasku proizvedene u SAD i Velikoj Britaniji. Predstavnici američkih i britanskih kompanija optuženih za proizvodnju ovih supstanci već su negirale da su umešane u isporučivanje municije Siriji.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.