Održana tribina povodom “Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom”

Izvor: BKTV News, 03.Dec.2012, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana tribina povodom “Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom”

Karić Fondacija u saradnji sa ALFA BK Univerzitetom priredila je tribinu povodom 3. decembra „međunarodnog dana osoba sa invaliditetom“. Učesnici tribine bili su ovogodišnji pobednici na paraolimpijskim igrama u Londonu i dobitnici nagrade Braća Karić, kao i treneri sa velikim uspesima na paraolimpijskim igrama, evropskim i svetskim takmičenjima.
Bilo da ste potpuno zdrava ili osoba sa invaliditetom, razlike nema, samo uz puno truda, krvi, znoja i suza, može se postići >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << sve, poručeno je sa tribine u prostorijama Alfa BK Univerziteta. Borislava Perić Ranković, osvajačica srebrne medalje na paraolimpiskim igrama u Londonu kao i niza priznanja na evropskim i svetskim takmičenjima kaže da njoj, kao i njenim kolegama paraolimpicima, ova tribina puno znači, jer poziva za ovakva druženja, na žalost, nemaju mnogo. Još jedan naš srebrni paraolimpijac u atletskim disciplinama Draženko Mitrović je u razgovoru sa studentima pokušao da približi način na koji se on i njegove kolege pripremaju za velika evropska i svetska takmičenja.
Vrhunski treneri paraolimpijaca koji takodje nose najviša sportska priznanja Goran Kocić i Vlastimir Golubović složili su se da je rad sa osobama sa invaliditetom potpuno isti kao sa svim ostalim sportistima, jer kod njih ne manjka motiva i želja za uspehom.
Predsednica Karić Fondacije Danica Karić ponosna je, kako kaže, što se svakim ovakvim druženjima podiže svest o osobama sa invaliditetom kao i problemima sa kojima se sureću.
Nakon Tribine organizovan je prijateljski susret u stonom tenisu. Studenti fakulteta za menadžment u sportu Alfa BK Univerziteta i njihovi gosti odmerili su snage sa sjajnim paraolimpikama koje su ne skrivajući zadovoljstvo pokazale svoje umeće koje im je donelo najviša olimpiska priznanja.
Na kraju je zaključak svih učesnika i gostiju bio isti, na naše paraolimpice koji našu zemlju predstavljaju na najlepsi način možemo da budemo ne samo ponosni već da se ugledamo, a za njihove velike uspehe najmanje što možemo da uradimo kako bi smo im se odužili, jeste organizovanje ovakvih tribina.

Tweet
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.