Mej, premijerka u ostavci, predsedava vanrednom sednicom vlade zbog zaplene tankera

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jul.2019, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mej, premijerka u ostavci, predsedava vanrednom sednicom vlade zbog zaplene tankera

Britanska premijerka u ostavci Tereza Mej predsedavaće danas vanrednom sednicom vlade posvećenoj odgovoru na iransku zaplenu britanskog tankera u Ormuskom moreuzu.

Ministri i zvaničnici zaduženi za bezbednost će razgovarati o načinima da se zaštite brodovi u osetljivom regionu, ključnom za globalno snabdevanje naftom.

Očekuje se da šef diplomatije Džeremi Hant upozna parlament s detaljima oko zarobljavanja tankera "Stena Impero", koji se trenutno nalazi u dobro >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << čuvanoj iranskoj luci.

London razmatra više opcija za pojačavanje pritiska na Iran ali zvaničnici kažu da vojna operacija za sada nije na stolu.

Velika Britanija pokušava i da pridobije diplomatsku i operativnu podršku glavnih evropskih saveznika da bi Ormuski moreuz ostao otvoren za plovidbu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.