HITAN SASTANAK U LONDONU! Mejova sazvala bezbednjake, situacija sa Iranom se USIJAVA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2019, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HITAN SASTANAK U LONDONU! Mejova sazvala bezbednjake, situacija sa Iranom se USIJAVA!

Britanska premijerka Tereza Mej predsedavaće hitnom sednicom.

Planirano je da se na sednici diskutuje o tome kako odgovoriti na iransku zaplenu tankera pod britanskom zastavom u Ormuskom moreuzu.

Na sastanku ministara bezbednosti i zvaničnika danas će se raspravljati o tome kako osigurati plovidbu u ovom osetljivom regionu, koji je od vitalnog značaja za svetsko snabdevanje naftom, prenosi AP.

Očekuje se i da će ministar spoljnih poslova Džeremi Hant >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izvestiti Parlament o zapleni tankera "Stena Impero" u petak, u sada dobro čuvanoj iranskoj luci.

Britanija razmatra brojne opcije za pojačavanja pritiska na Iran, ali zvaničnici kažu da se vojne operacije trenutno ne razmatraju.

Britanija takođe traži diplomatsku i operativnu podršku od ključnih evropskih saveznika u nastojanju da zadrži Ormuski tesnac otvorenim za plovidbu.

Da podsetimo, Iranska državna televizija objavila je snimak na kom se vidi britanski tanker "Stena impero" sa iranskom zastavom okačenom na jarbolu.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanija: Hitna sednica zbog iranske zaplene tankera

Izvor: B92, 22.Jul.2019

London -- Britanska premijerka Tereza Mej predsedavaće hitnom sednicom na kojoj će se diskutovati o tome kako odgovoriti na iransku zaplenu britanskog tankera...Na sastanku ministara bezbednosti i zvaničnika danas će se raspravljati o tome kako osigurati plovidbu u ovom osetljivom regionu, koji je...

Nastavak na B92...

Britanija razmatra odgovor na iransku zaplenu njenih tankera

Izvor: VOA, 22.Jul.2019

Britanska premijerka Tereza Mej sastaće se u ponedeljak sa ministrima i zvaničnicima u sektoru bezbednosti zbog hitnih razgovora o tome kako da se odnose prema iranskoj zapleni dva naftna tankera koja su pod britanskom zastavom plovila kroz Ormoški moreuz. Među potencijalnim britanskim odgovorima...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.