Makron deli bes afričkih zemalja zbog Trampovih komentara

Izvor: B92, 22.Jan.2018, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron deli bes afričkih zemalja zbog Trampovih komentara

London -- Francuski predsednik Emanuel Makron kaže da deli osećaj besa zbog navodnih omalovažavajućih komentara američkog predsednika Donalda Trampa o afričkim zemljama.

Ocenio je da takav jezik šteti naporima da se na kontinent uvedu mir i razvoj.

Makron je u intervjuu za BBC rekao da to što je Tramp navodno nazvao te zemlje "vuko**binama" bilo neprikladno.

"To nije reč koju možete da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koristite. I ako želimo da izgradimo mir, razvoj u ovim zemljama i odnos poštovanja, ne možete da upotrebite te reči, po definiciji", rekao je Makron.

On je naglasio da je potrebno poštovati sve zemlje.

Francuski predsednik je za Trampa rekao da nije klasičan političar, a svoj odnos s njim je opisao kao "veoma snažan", preneo je AP.

On je naglasio da se ne slaže s Trampom u nekim pitanjima, ali je poručio da želi da sarađuje s Vašingtonom.

Tramp je ranije ovog meseca navodno koristio vulgarni rečnik govoreći o Haitiju i afričkim zemljama, a Afrička unija je saopštila da je zbog toga "iskreno uznemirena".

Rojters je preneo, pozivajući se na dva izvora "upoznata sa komentarima" predsednika, da je Tramp na sastanku u Beloj kući upitao zašto bi SAD želele da prime migrante iz Haitija i afričkih zemalja, nazivajući ih "vuko...binama".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zemlja koja Trampovu uvredu koristi za promociju turizma

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 22.Jan.2018

Vulgarni komentar predsednika SAD Donalda Trampa o afričkim zemljama koji je prvobitno izazvao gnev širom Afrike, neke turističke agencije sada šaljivo koriste za promociju atrakcija na tom kontinentu..Tramp je prošle nedelje na sastanku s kongresmenima o imigraciji, prema navodima prisutnih, nazvao...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.