London, Pariz i Berlin traže istragu o nestanku novinara

Izvor: N1 televizija, 14.Okt.2018, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

London, Pariz i Berlin traže istragu o nestanku novinara

London, Pariz i Berlin zatražili su od saudijskih vlasti da sprovedu "verodostojnu istragu" o nestanku saudijskog novinara Džamala Kašogija kojem se 2. oktobra gubi svaki trag kad je otišao u saudijski konzulat u Istanbulu.

"Odbrana slobode izražavanja, slobode medija i bezbednost novinara ključni su prioriteti za Nemačku, Veliku Britaniju i Francusku", navodi se u zajedničkom saopštenju šefova diplomatija >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << tri zemlje, Hajko Masa, Džeremija Hanta i Žan-Iva Le Driana.

Ministri su naveli da treba da se rasvetli slučaj nestanka Kašogija "verodostojnom istragom" kojom treba da se otkriju odgovorni.

Džamal Kašogi nije viđen od kada je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu 2. oktobra da uzme dokumente potrebne za venčanje. Turska policija i brojni mediji veruju da je ubijen u konzulatu.

Novinar (59) je prošle godine otišao u SAD iz straha da ne bude uhapšen pošto je kritikovao neke odluke saudijskih vlasti među kojima i vojnu intervenciju u Jemenu.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.