Britanija,Francuska,Nemačka traže istragu o nestanku NOVINARA

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Okt.2018, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija,Francuska,Nemačka traže istragu o nestanku NOVINARA

 Britanija, Francuska i Nemačka izdale su zajedničko saopštenje u kojem pozivaju vlasti Saudijske Arabije i Turske da sprovedu kredibilnu istragu o nestanku saudijskog novinara Džamala Kašogija.

- Mora da postoji kredibilna istraga kako bi se utvdila istina o tome šta se dogodilo, da se identifikuju oni koji su odgovorni za nestanak Džamala Kašogija i da se privedu pravdi -  navodi se u saopstenju ministara spoljnih poslova ove tri zemlje.

ZBOGOM HIDŽABU >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << I POKRIVANJU TELA! Ovo je jedina MUSLIMANSKA PLAŽA na svetu gde žene smeju da pokažu GOLOTINJU! (FOTO)

Oni su poručili da su Kašogijev nestanak shvatili krajnje ozbiljno.

Kada ruska i mongolska vojska udruže snage: Paljba po "teroristima" u Burjatiju (VIDEO)

- Podržavamo zajedničke saudijsko-turske napore po ovom pitanju i očekujemo da vlada Saudijske Arabije pruži detaljan odgovor. Preneli smo ovu poruku direktno saudijskim vlastima - navodi se u saopštenju.

Saudijska Arabija poručila je ranije da neće podleći pretnjama ekonomskim sankcijama ili političkim pritiscima, a nakon što je američki predsednik Donald Tramp zapretio "oštrom kaznom" ukoliko se ispostavi da je Kašogi ubijen u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

London, Pariz, Berlin traže istragu o nestanku saudijskog novinara

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Okt.2018

London, Pariz i Berlin zatražili su danas od saudijskih vlasti da sprovedu "verodostojnu istragu" o nestanku saudijskog novinara Džamala Kašogija kojem se 2. oktobra gubi svaki trag kad je otišao u saudijski konzulat u Istanbulu..."Odbrana slobode izražavanja, slobode medija i bezbednost novinara...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.