LONDON ZAGRMEO NA SRBIJU: Morate da priznate Kosovo, granice ostaju iste

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2018, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LONDON ZAGRMEO NA SRBIJU: "Morate da priznate Kosovo, granice ostaju iste"

Novi pritisak

Britanska premijerka Tereza Mej otvoreno je zapretila Srbiji da mora da pritznaju lažnu državu Kosovo i da nikakva promena granica nije moguća.

Pročitajte i:

Kako prenose mediji Ambasada Velike Britanije u Prištini saopštila je da pozivi na korekciju granica između Kosova i Srbije mogu biti destabilizirjući.

- Normalizacija odnosa Srbije i Kosova presudna je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za bezbednost, stabilnost i prosperitet obe zemlje, ali iz šireg regiona. Britanska Vlada veruje da to treba da bude osnova za priznavanje nezavisnih i aktuelnih granica.

Smatramo da pozivi o korekciji nacionalnih granica mogu biti destabilizirajući. Velika Britanija će nastaviti da podržava dijalog koji se vodi uz posredovanje EU – piše u saopštenju.

Tokom dijaloga 24. juna , Hašim Tači i Aleksandar Vučić imali su intezivan i produktivan razgovor o okvirima sporazuma o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa i saglasili su se da intenziviraju rad. Dogovorili su se da se ponovo sastanu početkom septembra. Dijalog uz posredovanje EU ima za cilj da podstakne trajnu saradnju dve strane i pomoć da ostvare napredak na putu ka Evropi – rekao je Karlos Martin, potparol Evropske komisije.

Pogledajte rezultate
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.