Ko je kriv što će Salah danas biti u crvenom umesto u plavom?

Izvor: Sportske.net, 22.Sep.2019, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je kriv što će Salah danas biti u crvenom umesto u plavom?

Svako priča svoju priču, mnogi upiru prstom u jednog čoveka, a istina je negde između. Danas je Salah potpuno drugačiji igrač...

Liverpul će danas gostovati na "Stamford Bridžu", domaći navijači će se ponovo pitati ko je kriv što danas ne navijaju za Moa Salaha.

Egipćanin nije prvi ni poslednji igrač koga se Čelsi odrekao, setimo se De Brajnea ili Lukakua, ali on je od odlaska iz Londona izrastao >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u po mnogima najboljeg igrača sveta u ovom trenutku.

Uvek se upire prstom u Murinja koji ga je poslao u Italiju, ali Portugalac kaže da ga je on doveo, a ne prodao.

"Bio je izgubljen u Londonu, još uvek mlad, hteo je da igra, mi smo imali već Vilijana i Azara. Želeo sam da radi žestoko, da vremenom izraste u igrača kakav je danas, ali on je hteo da igra", objašnjava Murinjo.

Nije pomenuo, doduše, da je rekao Egipćaninu da se posle uvodnih šest meseci vrati sa odmora spreman da radi naporno, ili da uopšte ne dolazi.

Salah je imao druge ideje.

"Hteo sam da igram, svakako sam drugačiji nego što sam bio, zreliji, odlazak u Fiorentinu, pa u Romu je bio pravi potez", kaže Salah koji nijednog trenutka ne žali što je brzo otišao iz Londona.

Ostalo je istorija.



"Trenirao sam sa njim, kad je došao, videlo se da je ogroman talenat, ne čudi me što je izrastao u jednog od najboljih igrača na svetu. Ali, tada je bio mlad, nestrpljiv, ko zna šta bi se desilo da je ostao u Čelsiju",
objašnjava Lampard koji će u današnjem derbiju strahovati od Egipćanina.

Salah je sada fizički mnogo jači, iskusniji, pametnije se troši, taktički je mnogo zreliji, Italija ga je očvrsnula.

"Sve se promenilo", dodaje momak koji je iz Bazela stigao u Čelsi proveo godinu dana u klubu, od januara do januara, odigrao samo 13 mečeva i dao dva gola.

Prvo je usledila pozajmica od 18 meseci Fiorentini, pa je onda uspeo da ode u Romu, rizikujući i sukob, na kraju ga je "Vučica" otkupila za 15 miliona, prodala posle dve sjajne sezone Liverpulu za 40.

Od kada se vratio u PL, Mo je odigrao 7 mečeva u pet četiri takmičenja protiv bivšeg kluba, eliminisao ih iz Lige šampiona, dao je dva gola, izgubio mečeve u EL, postigao gol, osvojio i Superkup Evrope, dok je u PL u prošle dve sezone, dobio jednom, izgubio jednom, dva meča su bili remiji. I tu je dao dva gola.

Dakle, tri gola u sedam mečeva, nije loše, one najvažnije je dobio, sigurno će i danas Čelsi strepeti, interesantno dao im je dva gola i kao igrač Bazela u Ligi šampiona.

Derbi 6. kola PL počinje danas u 17:30.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.