KRAJ ZA ASANŽA? Krenuo u pregovore sa Amerikom o priznavanju krivice - Pet godina je već odslužio u londonskom zatvoru

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Mar.2024, 10:08

KRAJ ZA ASANŽA? Krenuo u pregovore sa Amerikom o priznavanju krivice - Pet godina je već odslužio u londonskom zatvoru

Američko Ministarstvo pravde razmatra da li da dozvoli osnivaču "Vikiliksa" Džulijanu Asanžu da se izjasni krivim za prekršaj kako bi izbegao izručenje SAD pod optužbom za špijunažu, prenosi "Volstrit džornal".
Potencijalni sporazum bi omogućio Asanžu da se izjasni krivim za pogrešno rukovanje poverljivim informacijama, a pet godina koje je već odslužio u londonskom zatvoru "Belmarš" bi mu se računalo kao kazna, rekli su listu neimenovani izvori.
Asanžovi advokati i američki zvaničnici sastali su se proteklih meseci kako bi "skicirali" moguću nagodbu, tvrde izvori. Međutim, Bari Polak, advokat zatvorenog novinara, rekao je...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.