Izuzetan međunarodni uspeh Tikveš & Domaine Lepovo vinarija

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 19.Maj.2017, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izuzetan međunarodni uspeh Tikveš & Domaine Lepovo vinarija

BEOGRAD – Vrhunska i autentična vina „Tikveš“ osvojila su 25 medalja i priznanja na tri prestižna vinska takmičenja koja su se održala ovog proleća u Londonu i Briselu

„Tikveš“ je potvrdio status – najnagrađivanije vinarije u Jugoistočnoj Evropi. Na ovim takmičenjima „Tikveš“ je osvojio 1 zlatnu, 9 srebrnih i 12 bronzanih medalja, dok su tri vina dobila specijalna priznanja za kvalitet.

„Vranec >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Special Selection“ iz berbe 2015. osvojilo je zlatnu medalju na prestižnom međunarodnom takmičenju – International Wine Challenge (IWC), koji se ove godine održao 34. put u Londonu. Treba naglasiti da je ovo vino dobilo od žirija specijalni epitet – „Trofej među makedonskim crnim vinima“ što „Vranec Special Selection“ svrstava u izuzetno malu grupi od samo 1% svih prijavljenih na ovom takmičenju čime se potvrđuje da ispunjava najviše međunarodne standarde kvaliteta.

Na ovom takmičenju, srebrnu medalju dobilo je i „Barovo, (crveno) 2015. i „Grenache Blanc Special selection“ iz 2016. godine, dok je bronzanu medalju osvojilo pet drugih vrhunskih vina „Tikveš“.

Na jednom od najmasovnijih vinskih takmičenja – Decanter 2017. koja se takođe održalo u Londonu i na kome je bilo prijavljeno čak 17.200 vina iz najpoznatijih vinskih regiona u svetu, tri vina „Tikveš“ su nagrađena srebrnom medaljom. Reč je o vinima „Bela voda“ (belo) iz 2016. “ Cabernet Franc Special Selection“ 2016. i “ Chardonnay Special Selectio Oak Edition“ takođe iz 2016. godine. Na ovom takmičenju vina „Tikveš“ osvojila su sedam bronzanih medalja.

Vredan uspeh postignut je i na prestižnom takmičenju globalne vinske elite vina koja se održava svake godine u Briselu u Belgiji – Concurs Monddial de Bruxelles 2017. Četiri vina „Tikveš“ ovenčana su srebrnim medaljama „Aleksandrija Classic (roze) „, „Temjanika Special Selection“ iz berbe 2016. kao i crvena vina „Vranec Special Selection“ i „Barovo“ iz berbe 2015. godine.

Zlato, srebro i bronza za vina „Domaine Lepovo“

Stručni žiri na međunarodnom vinskom takmičenju „Concurs Monddial de Bruxelles 2017.“ dodelio je zlatnu medalju za ekskluzivno vino „Domaine Lepovo Grand Cuvee“ iz berbe 2013. godine i time potvrdio visoki ugled. Istovremeno, na ovogodišnjem takmičenju „Decanter“ u Londonu, belo vino sorte šardone, koje je deo ekskluzivnog brenda „Domaine Lepovo“ berba iz 2016. nagrađeno je srebrnom medaljom. Ovo vino osvojilo je bronzanu medalju na drugom takmičenju održanom u Londonu – International Wine Challenge (IWC).

Sa ovako visokim priznanjima brend „Domaine Lepovo“ pozicionira se među vina koja čine svetsku vinsku elitu i za koja se prema pravilu „rezervišu“ najviši trofeji na prestižnim vinskim takmičenjima.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.