Istraga: Drimlajner se nije zapalio zbog neispravnih baterija

Izvor: Blic, 13.Jul.2013, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga: Drimlajner se nije zapalio zbog neispravnih baterija

Britansko istražno telo koje ispituje požar u praznom avionu "boing 787 - drimlajner" aviokompanije Etiopijan erlajns na aerodromu Hitrou u Londonu saopštilo je danas da nema dokaza da je vatra prouzrokovana neispravnim baterijama letelice.

To telo britanske vlade navelo je da je jasno da je požar na avionu koji se juče zapalio dok je bio parkiran na pisti izbio daleko od dela u kome su u njemu smeštene baterije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Ulagači u "drimlajner" uplašili su se da je požar zapravo bio posledica nerešenog problema sa baterijama, zbog koga je cela flota tih modernih aviona morala da bude prizemljena u januaru.

"Drimlajneri" nisu leteli sve do aprila, kada je Boing preradio sistem punjenja akumulatora strujom i pojačao izolaciju na svim isporučenim avionima, čime je otklonjen problem pregrevanja akumulatora, što može izazvati požar.

U incidentu, zbog koga su juče popodne obe piste londonskog aerodrome Hitrou bile zatvorene skoro sat vremena, niko nije povređen.

Povezane vesti: Požar u praznom "boingu" na aerodromu Hitrou

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istraga: Baterije nisu uzrok požara

Izvor: B92, 14.Jul.2013, 00:35

London -- Britansko istražno telo koje ispituje požar u avionu "boing 787 - drimlajner" navodi da nema dokaza da je vatra prouzrokovana neispravnim baterijama letelice...To telo britanske vlade navelo je da je jasno da je požar na avionu koji se juče zapalio dok je bio parkiran na pisti izbio daleko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.