I dalje nepoznato zašto se zapalio boing 787

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jul.2013, 01:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I dalje nepoznato zašto se zapalio ''boing 787''

Britansko istražno telo koje ispituje požar u praznom avionu "boing 787 - drimlajner" avio kompanije Etiopijan erlajnz na aerodromu Hitrou u Londonu saopštilo je danas da nema dokaza da je vatra prouzrokovana neispravnim baterijama letelice.

To telo britanske vlade navelo je da je jasno da je požar na avionu,

koji se juče zapalio dok je bio parkiran na pisti izbio daleko od dela u kome su u njemu smeštene baterije.

Ulagači u "drimlajner" uplašili >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su se da je požar zapravo bio posledica nerešenog problema sa baterijama, zbog koga je cela flota tih modernih aviona morala da bude prizemljena u januaru.

"Drimlajneri" nisu leteli sve do aprila, kada je Boing preradio sistem punjenja akumulatora strujom i pojačao izolaciju na svim isporučenim avionima, čime je otklonjen problem pregrevanja akumulatora, što može izazvati požar.

U incidentu, zbog koga su juče popodne obe piste londonskog aerodroma Hitrou bile zatvorene skoro sat vremena, niko nije povređen.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Istražioci: Uzrok požara na Hitrou nisu bile baterije

Izvor: Blic, 14.Jul.2013

Britanska agencija za istraživanje avionskih nesreća saopštila je da uzrok požara u praznom avionu “Boing 787 drimlajner” avio-kompanije “Etiopijan erlajnz” na londonskom aerodromu “Hitrou” nisu bile baterije, koje su se, po njihovom mišljenju, nalazile daleko od izvora plamena...- Nema...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.