Investicioni samit Zapadnog Balkana: Lideri šestorke u ponedjeljak u Londonu

Izvor: Capital.ba, 25.Feb.2024, 17:46

Investicioni samit Zapadnog Balkana: Lideri šestorke u ponedjeljak u Londonu

LONDON – Lideri zapadnobalkanske šestorke – Albanije, BiH, Crne Gore, Kosova*, Sjeverne Makedonije i Srbije okupiće se u ponedjeljak u Londonu na Investicionom samitu Zapadnog Balkana 2024. FOTO: Investopedia, Centralna banka Samit će biti održan u sjedištu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), a događaju će prisustvovati šefovi svih šest vlada iz regiona koji su potvrdili učešće, saopštila je EBRD. Cilj samita >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << je da istakne potencijalne investicione i poslovne mogućnosti u regionu Zapadnog Balkana i da promoviše regionalne i prekogranične projekte. Ovo je šesti investicioni samit Zapadnog Balkana koji organizuje EBRD. Prvi je održan u EBRD u februaru 2014. i po prvi put je okupio sve premijere regiona. Zapadni Balkan je prioritetan region za EBRD kao jednog od najvećih institucionalnih investitora u zemljama regiona, sa više od 18 milijardi evra uloženih do sada, podsjeća se u saopštenju. Kao tradicionalno najvažniji događaj na samitu najavljena je interaktivna „sesija premijera“ na kojoj će lideri regiona i predsednik EBRD predstaviti svoje vizije za region, ključne regionalne projekte i mogućnosti za ulaganja, kako na regionalnom nivou, tako i pojedinačno i odgovarati na pitanja stranih investitora. Poseban panel biće posvećen zelenoj energiji na Zapadnom Balkanu, budući da je zelena tranzicija jedan od ključnih prioriteta EBRD u regionu, dodaje se u najavi. Beta Чланак Investicioni samit Zapadnog Balkana: Lideri šestorke u ponedjeljak u Londonu се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

U Londonu danas Investicioni samit Zapadnog Balkana, učestvuje Ana Brnabić

Izvor: Danas, 26.Feb.2024, 08:33

Lideri zapadnobalkanske šestorke - Albanije, BiH, Crne Gore, Kosova, Severne Makedonije i Srbije - okupiće se danas u Londonu na Investicionom samitu Zapadnog Balkana 2024, a Srbiju će predstavljati premijerka Ana Brnabić.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.